Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Vložit nový.
Kategorie.
Vysoké školy.
Přidej se k nám.
Anketa.
Kde při studiu bydlíš?

Na koleji (26%)
 
V podnájmu (24%)
 
Ve vlastním bytě (19%)
 
U rodičů (29%)
 

Celkový počet odpovědí: 4866.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

Titul MSc. od The Nottingham Trent University získáte i v Brně

Kategorie: Vysoké učení technické v Brně


04.04.2012 22:17:45, Jana Rozehnalová, zhlédnuto: 2213x, reakcí celkem: 0Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekStudujte na VUT v Brně, Fakultě podnikatelské prestižní zahraniční magisterský program MSc in Business and Informatics a pokračujte dál i v doktorských studijních programech.

Vysoké učení technické v Brně otevřelo před 4 lety velmi atraktivní postgraduální studijní program MSc in Business and Informatics. Pro zájemce je to prakticky jediná možnost, jak získat mezinárodně uznávaný titul MSc. (Master of Science) v oblasti IT technologií od vysoce ceněné The Nottingham Trent University z Velké Británie na území ČR.

V posledních letech se i u nás, podobně jako v dalších evropských zemích, zvedla nová vlna zájmu o cílená postgraduální studia dálkovou, nebo kombinovanou formou a i proto vysoké školy rozšířily nabídku studijních programů ve spolupráci se zahraničními univerzitami. K těm nejatraktivnějším samozřejmě patří studijní programy v oboru infomačních a komunikačních technologií - ICT. Struktury programů jednotlivých škol jsou si podobné a je pouze na uchazeči o studium, zda si vybere školu v Praze, Brně, či Ostravě. Na VUT v Brně, Fakultě podnikatelské, však přišli s takovým programem, který nemá v ČR obdoby. „V průběhu let jsme zjistili, kde je mezera na trhu. Cílem studijního oboru je získání zkušeností a dovedností v oblasti nasazování a využívání moderních informačních a komunikačních technologií k podpoře vrcholového managementu. Na jedné straně jsou tu firmy plné specialistů ve svém oboru, například strojírenství a na straně druhé jsou společnosti zabývající se ICT. Lidé z určitého oboru většinou netuší, co současné ICT všechno umí a do jaké míry by jim mohly usnadnit jejich práci. Specialisté z oblasti ICT zase netuší specifické potřeby toho kterého oboru, tudíž mnohdy nedokážou své systémy dokonale optimalizovat tak, aby do detailu vyhovovali zadavateli, který je u nich obědnává. Proto vznikl u nás na VUT studijní program MSc in Business and Informatics, který by měl výrazně vylepšit rozhled a zkušenosti v oblastech špičkových moderních ICT manažerům firem a podniků z různých oblastí lidské činnosti“, uvedl na vysvětlenou ředitel Ústavu informatiky Fakulty podnikatelské, Ing. Jiří Kříž Ph.D. Jde tedy o studijní program, který v sobě unikátně kloubí ekonomiku a ICT a měl by sloužit k podpoře vrcholového managementu. Každý úspěšný absolvent navíc získá mezinárodně uznávaný akreditovaný akademický titul MSc. Titul, který je ekvivalentem českého magisterského titulu Ing.
Studium je realizováno Fakultou podnikatelskou Vysokého učení technického v Brně a jako takové probíhá na půdě fakulty v areálu VUT v Brně. Forma studia je kombinovaná; jedná se jak o studium prezenční, tak distanční. Studium trvá dva roky a celé včetně závěrečné práce probíhá v českém jazyce. Studijní program je rozdělen na čtyři semestry a každý semestr obsahuje pět předmětů. Každému předmětu je věnováno patnáct vyučovacích hodin. V reálu to vypadá tak, že prezenční část studia zabere tři víkendy v semestru. Vyučující používají ve studijním programu takové vyučovací metody a nástroje, které zohledňují a podporují distanční formu studia.
Studenti mají navíc všechny studijní materiály dostupné na intraportále fakulty a v průběhu studia dostávají k dispozici pro studijní účely přístup ke všem serverovým a vývojovým software společnosti Microsoft. Zřejmě nejatraktivnějšími předměty studia budou pro spoustu uchazečů risk management, management bezpečnosti ICT, management informačních systémů, projektový management, business intelligence a podobně.

Zaměření programu
Studijní program nabízí posílení znalostí a dovedností v problematice při implementaci a provozu moderních informačních a komunikačních technologií v ekonomických a řídících procesech podniku pod vedením zkušených vysokoškolských učitelů VUT v Brně a významných odborníků z praxe.
Zájemci se nemusí bát ani problémů s ubytováním a stravováním. To je k dispozici přímo v areálu vysokoškolských kolejí VUT pod Palackého vrchem.

Podmínky studia
Vstupní podmínky jsou prakticky stejné jako u jiných postgraduálních oborů, respektive programů. Všichni uchazeči musí mít zdárně dokončené vysokoškolské vzdělání prvního stupně, tedy musí být držiteli minimálně titulu Bc. Každého takového zájemce o studium pak čeká přijímací řízení formou testu ze všeobecných znalostí (především ICT) a anglického jazyka. Cena celého studia pro zájemce v roce 2012 byla stanovena na 112 500 Kč bez DPH. Školné lze odečíst z daňově uznatelného základu. Jaké jsou výhody titulu MSc., který získá každý úspěšný absolvent, jsme se na závěr zeptali opět ředitele Ústavu informatiky fakulty podnikatelské, Ing. Jiřího Kříže Ph.D.: „Titul MSc. je používanou zkratkou ve Velké Británii a dalších zemích světa, pro akademický titul Master of Science, který je ekvivalentem pro český magisterský stupeň vzdělání. Jeho nespornou výhodou je uznání, které má ve všech vyspělých státech. Tento magisterský titul, tedy titul MSc., lze v určitých oborech nostrifikovat a Business and Informatics je jedním z nich. Pojem nostrifikace znamená uznání zahraničního vysokoškolského vzdělání získané studiem na zahraniční vysoké škole. Po celou dobu studia jsou totiž posluchači tohoto programu zapsáni ke studiu na The Nottingham Trent University. Fakulta podnikatelská Vysokého učení technického v Brně získala akreditaci pro tento studijní program od britské The Nottingham Trent University. Tudíž studenti mají možnost absolvovat vše v ČR, v českém jazyce včetně obhajoby závěrečné práce, avšak pyšnit se budou diplomem i titulem z Nottinghamu, což může být pro spoustu lidí velmi atraktivní nabídka“.

Web: www.msc-vutbr.cz

Podobné příspěvky:
  1. Mezinárodní titul, umožnění Ph.D. studium i unikátní know-how, to je MSc na VUT v Brně - Vysoké učení technické v Brně
  2. Nejžádanější manažerský program MBA i Mgr. nově v Praze i v Brně. - Sponzorované
  3. Přijímací řízení na Mendelově univerzitě v Brně - Mendelova univerzita v Brně
  4. Podnikatelské nápady studentů podpoří na NEWTON University nový byznys akcelerátor - NEWTON University
  5. Příprava na přijímací zkoušky: Masarykova univerzita v Brně - Přijímací zkoušky
  6. NEWTON College během pandemie posílila a mění se na NEWTON University - NEWTON University
  7. NEWTON College během pandemie posílila a mění se na NEWTON University - NEWTON University
  8. Akademie Sting přechází pod křídla NEWTON University Group - NEWTON University
  9. Veletrh Gaudeamus v Brně 2014, další možnosti získání informací o VŠ oborech - Ostatní
  10. Startup Weekend na NEWTON College v Brně - NEWTON University

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením článku (příspěvku) souhlasíš s jeho zveřejněním na webu Vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné článek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného článku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Je zakázáno používat cizí zdroje bez jejich uvedení.
  6. Je zakázáno používat vulgární slova.

Pravidla zobrazení

  1. Článek musí být schválen.
  2. Za obsah článku odpovídá jeho autor.
  3. Obsah článku musí být vysokoškolské tématiky.
  4. Vložení PR článku (kategorie Sponzorované) podléhá platnému ceníku.
  5. Komentáře k článku (pokud jsou povoleny) se zobrazí ihned po jejich vložení.

Pravidla provize

  1. Nárok na provizi vzniká dnem zveřejnění článku na webu Vejska.cz.
  2. Provize bude uznána pouze u článků, které jsou vlastním dílem jejich autorů.
  3. Provize bude připsána na uvedený účet (za splnění bodu 1) do 14 dní.
  4. Provizi lze nárokovat pouze u článku, u kterého bylo uvedeno číslo účtu.
  5. Výše provize je 100 Kč za každý schválený článek.
  6. Minimální vyplácená částka provize je 100 Kč.
  7. Provizi nelze kombinovat s běžícími soutěžemi.
  8. Tato akce je platná do odvolání.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 16.04.2024 23:05:58.