Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Vložit nový.
Kategorie.
Vysoké školy.
Přidej se k nám.
Anketa.
Podle čeho vybíráš zejména vejšku?

Obtížnosti (15%)
 
Prestiže (15%)
 
Vyučovaného oboru (45%)
 
Ceny (10%)
 
Blízko domova (12%)
 

Celkový počet odpovědí: 3475.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

Fenomén přísného pedagoga-přísný vysokoškolský učitel je často dobrý učitel

Kategorie: Ostatní


02.06.2014 21:29:41, Tuti., zhlédnuto: 3417x, reakcí celkem: 0 
Hlavní obrázekText pojednává o fenoménu přísného vysokoškolského pedagoga. Na konkrétních příkladech ilustruji skutečnost,že setkání s přisným učitelem může být pro vysokoškoláka obohacujícím zážitkem v pozitivním slova smyslu.

Vážení čtenáři,určitě už jste se někdy setkali při studiu vš s vyučujícím,který byl mezi studenty známý jako ten náročnější,ten,který více vyhazuje od zkoušek atp...
Někteří z vás se možná i báli,aby nebyli od zkoušky tímto vyučujícím vyhozeni také,někteří z vás jím možná vyhozeni byli.Pár z vás možná i podlehlo dojmu,že přísný vyučující si ve vyhazování studentů libuje,opak je však často pravdou,jistě,že se najdou i výjimky(nakonec vysokoškolští učitelé jsou také jenom lidé se svými chybami),ale troufnu si říci,že 99% učitelů,kteří vyhazují od zkoušek,tak činí neradi a byli by mnohem radši,kdyby jejich přísný přístup vyburcoval studenty k většímu studijnímu úsilí, k zájmu o obor a kladení otázek.
Dovoluji si v tomto článku podělit se o svou zkušenost,že přísný učitel je často dobrý učitel a dokonce mnohem lepší než ten,u kterého zkoušku zvládne téměř každý.

Proč si to myslím??Přísný učitel motivuje už tím,že má vyšší nároky. Nutí nás také více se jeho předmětem zaobírat,zvýšit studijní úsilí,podněcuje nás více k tomu,abychom samostatně přemýšleli. To vše je důležité pro rozvoj akademického,vědeckého myšlení. Možná si říkáte,k čemu vám takové myšlení je,pokud se nechystáte vydat cestou doktorátu a akademické dráhy. To,čemu říkáme vědecké myšlení,je ve skutečnosti myšlení kritické. Kritické myšlení je nezbytné pro to,abychom nepodlehli vlivu různých ideologií a doktrín,abychom byli schopni přemýšlet samostatně,nezávisle a přitom neztráceli soudnost.

Přísný učitel je také ten,kdo často vychovává budoucí vědeckou generaci nebo o to minimálně usiluje. Nevadí,že zrovna z vás vědci nebudou,ze mě se také vědec nestal i když to bylo jednu dobu mé zbožné přání,ale důležité je,že za tímto učitelem jsou výsledky v podobě nové generace vědců a význam rozvoje vědy snad není třeba zpochybňovat.

A nakonec-přísný učitel nemusí být nutně váš nepřítel,může to být dokonce i vás dobrý průvodce životem,něco jako moudrý přítel,ke kterému chováme náležitý respekt. Může vás provázet studiem,ale i mimo jeho rámec,jeho moudrost vám může být nápomocná i v jiných oblastech života,než je studium a setkání s takovým pedagogem pro vás tedy může být obohacující jak po vědecké,tak i po lidské stránce.

Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Poslední aktualizace údajů na stránce: 20.04.2024 02:09:15.