Vysoká škola kreativní komunikace
Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Navigace.
Kategorie.
Vysoké školy.
Reklama.
Doporučujeme: Vysoká škola managementu a psychologie NEWTON College – 3 roky po sobě nejlépe hodnocená soukromá VŠ v ČR.
Přidej se k nám.
Anketa.
Pracuješ při studiu?

Částečně (32%)
 
Na plný úvazek (33%)
 
Nepracuji (33%)
 

Celkový počet odpovědí: 1802.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
9 + 4 = 
Zpětné odkazy.
Reklama.

Vakuování potravin

Kategorie: Ostatní


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 11.10.2007 19:21:47, jana, shlédnuto: 586x, reakcí celkem: 4Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekAhoj, našel by se tady někdo, kdo by věděl něco o vakuování potravin, nebo někdo, kdo by mi poradil, kde k tomuto tématu sehnat nějaké materiály? Děkuju.

Email: logigseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (12.10.2007 18:06:17, Radek) ahoj, kdyby se nenašel zkus třeba google.cz a zadat "vakuování potravin", nebo najít nějakou knížku o chemii, zbožíznalství nebo nejlépe potravinové chemii. Je to jedna z metod konzervace potravin aby déle vydržely - prostě se vysaje vzduch, a to zpomalí některé procesy třeba u masa a tak. Kombinuje se s zmražením. Také se používá ochranná nebo se říká "kontrolovaná" atmosféra - tehdy jsou tam místo běžného vzduchu naplněny určité plyny. Vidíš běžně v obchodech v chladících pultech - je to vlisované do fólie - musí být samozřejmě nepropustná. Prodávají se i různé nádoby, které se dají neprodyšně uzavřít a pak z nich nějakým zařízením vysaješ vzduch - to je známé z těch reklam v televizi "Horst doporučuje" :-)
    chat pořadu Sama doma:
    http://www.ceskatelevize.cz/program/samadoma/chat?id=140 ochr.atmosf: http://www.graphix.sk/webhosting/bezpecnostpotravin/content/pdf/Zbornik_2005/040.pdf reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (12.10.2007 22:51:36, Radek) aha, 15 str. to je dost, no..

    jakou děláš školu, jestli se můžu zeptat? Já že třeba v pardubicích a na VŠCHT taky jsou obory spojené s potravinovou chemií, tam by se možná dali kontaktovat odborníci (vyučující), kteří by třeba něco poradili, nebo nějakou literaturu doporučili. Právě aby ses neptala tam kde studuješ, pak by moh mít tvůj vyučující řeči že to nebyla vlastně tvoje samost. práce.. ale třeba ne, nevim.

    dokdy to máš mít odevzdané?

    konkrétní pokus - pod tím si představuju koupit nějaké potraviny stejného druhu a data spotřeby, jednu umístit do vakuovaného prostředí a jednu na vzduch, obě stejná teplota skladování, a pozorovat rozdíly.. no tu na vzduchu už bych po pár dnech neochutnával a radši vyhodil ;-). Nebo tak že koupit 2 zavakuované věci a jednu prostě rozbalit.

    ale upozorňuji že nejsem odborník,já studoval Finance ;)

    kdybych náhodou našel liter., napíšu ti reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (28.11.2007 11:25:30, Radek) Nějaké elektronické materiály, které by se mohly hodit:
    http://www.vscht.cz/ktk/www_324/studium/KP.html (stáhni učební texty I, II). A v nich dej vyhledávat část slova vakuo
    -je to spíš o tom, jaké "změny" probíhají v potravinách a třeba co znamená přístup vzduchu. Snad se to bude trochu hodit. Jak ti to jde? reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (28.11.2007 23:33:51, Radek) není zač, no snad to s tímhle a tím co máš dáš nějak dohromady. S tím praktickým pokusem bys asi už pomalu měla začít, aby se to stihlo zkazit :)
    Kdo ví? - Horst určitě! je to výborná koupě tato nádoba..;) reagovat zde
    Email: radek.lexavejskacz

Podobné příspěvky:
  1. Chemie a Analýza potravin - Vysoká škola chemicko-technologická
  2. VŠCHT - analýza potravin - Vysoká škola chemicko-technologická
  3. Chemie a technologie potravin - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 09.12.2016 23:27:40.