Co vsetko zahrna informatika na VSE-FIS


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 12.10.2009 00:26:58, ATriXe, zhlédnuto: 5414x, reakcí celkem: 12Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekHladam niekoho kto studuje/studoval FIS na VSE. Chcel by som sa dozvediet viac o tomto odbore. Niekde som cital ze to nieje poriadna informatika, ze sa tam vela neprogramuje... ale to su mozno len dohady.. Radsej by som ti pocul z ust ( cital z prstov ) niekoho kto tam naozaj studuje... Chcel by som nejake informacie o teejto fakulte... Ci je tazka alebo sa celkom da zvladnut? Cital som taktiez ze FIS je fakulta z ktorej pocas studia vyleti najviac studentov, len tiez neviem co je natom pravdy taktiez by ma zaujimali nejake statistiky ( Pocty prihlasenych/Pocty prijatych/Pocty absolventov za ten ktory rok ) Zatial som to nikde na nete nenasiel.. bohuzial Tak fakt keby sa nasiel niekto ochotny a venoval mi par minut zo svojho casu bol by som mu velmi povdacny Mam este par nezodpovedanych otazok ohladom tejto fakulty... Zistujem si to dost dopredu lebo raz som sa uz popalil co sa tyka skol a viac krat to uz zazit nechcem... :) stratil som rok a viac rokov uz zbytocne stratit nechcem :) dakujem :)

Email: atrixeazetsk
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (13.10.2009 16:09:07, Radek) možná by ti poradil admin těchto stránek Tomáš, který to studoval. Já dělal obor Finance na této škole. Dle mého názoru (i názoru soudných pedagogů které jsem poznal na své vedlejší specializaci z FIS) je to ekonomicky-informatická škola. Pro vyloženě zažraného programátora který chce hodně programovacích jazyků nebo být vyloženě "bedna" bych asi volil ČVUT (FEL), nebo Matfyz (Matematicko-fyzikální fakulta Univ. Karlovy). Ty jsou v tomto oboru pojmem. I na VŠE se můžeš zaměřit na programování, a i ten kdo se na něj nezaměří získá určitě nějaký přehled a znalosti. Stejně je to ale o tom co se naučíš sám.. jak budeš své znalosti rozvíjet.. Jsou lidi co programují od dětských let, jsou lidi kteří to mají jako koníček, a ti jsou pak dobří i bez ohledu na to jakou školu studují. Jestli jsi odmalička programátor génius, učitel na VŠE ti jistě neporadí nějaké nové fígle, ale spíš (co jsem měl možnost poznat) by mělo jít o rozumné lidi, kteří ti vysvětlí jaké zásady by měl DOBRÝ programátor ctít. Kód píšeš na zakázku, pro lidi, spousta věcí se dá napsat srozumitelně a jednoduše apod.

    Myslím že na škole je hlavním (nejšířeji podporovaným) jazykem Java.. Dá se využít k všeličemu.. a jede na všech operačních systémech, mobilních telefonech apod. vč. využití (např. javascript) u webových stránek apod.. Snažej se ji učit metodikou Object first.

    Ale jak říkám, určitě se tu najde hooodně lidí kteří o tom oboru vědí víc než já. reagovat zde
    Email: radek.lexavejskacz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (13.10.2009 17:01:37, Radek) krom toho, zkus si něco vygúglit na stránkách VŠE:

    http://kit.vse.cz/wp-content/uploads/2009/05/zaverecna-zprava-vse-v-praze-fis-informacni-technolog ie-mgr.pdf
    resp obecnější odkaz: http://fis.vse.cz/zajemci-o-studium/hodnoceni-it-oboru-fis/

    nebo anketa absolventů VŠE:

    http://www.vse.cz/vedeni/anketa_absolventu.php?print=yes

    a co se týče přijímacích zk:
    http://fis.vse.cz/vysledky-1-kola-prijimaciho-rizeni-na-fakulte-informatiky-a-statistiky/ (dostat se (dle počtu bodů) na informatiku není díky dobré kapacitě a obecnému nižšímu zájmu o tyto technické/IT obory není problém).

    Příští rok budou brát 680 studentů (obor informatika). Stejně brali asi i loni. Den otevř. dveří 23.ledna 2010. Statistiky z loňska: http://www.vse.cz/obecne/vz2008/kap2.pdf (od str.10 asi do str. 20)

    Studijní program (seznam povinných předmětů): http://fis.vse.cz/wp-content/uploads/2008/05/StP2009E.doc Popisy jednotlivých předmětů vyhledáš na http://pes.vse.cz

    Pokud chce firma nebo banka navrhnout informační systém, tak se hodně hodí, že programátor zná ten smysl, rozumí tomu o co tam půjde (ekonomice), že ten kdo bude navrhovat řešení klientovi a zadání programátorovi bude mít představu o co firmě jde. V tom je spojení ekonomického a informatického studia výhodné.

    reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (13.10.2009 23:10:00, ATriXe) Ooo.. Vdaka.. ty si mi tu snad pastol vsetko potrebne To s tym programovanim som sa pytal preto ze nemam velmi rad programovanie, teda na strednej skole sme preberali 2 jazyky a to C++ a Asembler, celkom mi to slo , mal som vacsinou dvojky ale nebavilo ma to vobec cize pytal som sa preto ze cim menej tym lepsie ale Java znie celkom zaujimavo celkom by ma ale zaujimal UBYTOK STUDENTOV na tej fakulte ... z tych statistik to vypocitat neide cital som ze na fakulte FIS je ubytok studentov najvyssi... zaujimalo by ma kolko % studentov skonci skolu s titulom ING na fakulte FIS :) A inac dakujem velmi pekne za reply :) Je uz malo ludi, ochotnych pomoct :) reagovat zde
    Email: atrixeazetsk
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.10.2009 01:11:30, Radek) Není zač. To s tou prostupností studia (kolik % to dodělá) nevím přesně. O tom se moc nikde nepíše, možná na tom dni otevř. dveří když položíš konkrétní dotaz, tak se to dozvíš. Orientačně tak 50 %.. to je tak nějak běžné u různých VŠ. Nejvíc lidí vypadne v prvních dvou ročnících.. ti co se dostanou dál už většinou mají dost duševních i morálních sil to studium dříve či později dokončit. Někteří informatici skončí i na předmětech povinného celoškolského základu, které nejsou z oboru.. jak kdo, třeba někomu nesednou práva, někomu účetnictví,někomu matika, či ekonomie. Je to různé. Já být tebou bych to moc neřešil. Ta škola se udělat dá. A je to fakt individuální - někdo se šíleně nadře, někdo to považuje za pohodovku. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (23.10.2009 11:53:25, pepa) Programování je svým způsobem o nadání, tak jako třeba muzika. Někdo ho má, někdo nemá - přitom to neznamená, že je hlupák. Informatik musí být dobrý programátor, i když třeba aktuálně neprogramuje.
      Takže zvaž, co chceš opravdu dělat.
      reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (25.10.2009 16:47:39, Tomáš) Ahoj, jak psal Radek. FIS mám za sebou, takže když budeš chtít nějaké info dej vědět. reagovat zde
    Email: tomas.holyvejskacz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (26.10.2009 11:27:35, ATriXe) Ahoj
      V prvom rade ti dakujem ze si sa mi odzval na moj prispevok, uz som hladal aj na FB aj na roznych inych forach niekoho kto by bol z tej fakulty, a bol ochotny, ale zatial stale marne
      Takze zaujimala by ma Narocnost studia na fakulte FIS Viem ze to je individualne, ale z tvojho pohladu... ako to vidis ty Pytam sa nato preto, lebo som cital ze na fakulte FIS vypadne pocas studia najviac studentov zo vsetkych fakult VSE... To ma trosku nastrasilo ... A nieco o predmetoch? robili ti tam niektore predmety problem? ked ano ktore? a co sa tyka programovania ako natom je tato fakulta? niekde na nete som cital ze na VSE neni taka informatika ako inde ze to je zo 60% ekonomika, co by mne vyhovovalo , sice na strednej som sa ucil programovat v 2 jazykoch aj mi to celkom slo ale nebavi ma to vobec Cize radsej by som bol keby tam bolo toho programovania co najmenej (+ v akych jazykoch programujete) Co sa tyka tej technickej stranky fakulty, da sa to zvladnut? A nakoniec tvoj celkovy dojem z tej skoly Co vsetko ti ta skola dala ? :) Tak zatial tolko, co ma napadlo :)) Dakujem velmi pekne za ochotu :) reagovat zde
      Email: atrixeazetsk
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (26.10.2009 12:53:21, Tomáš) Ahoj, vložil jsem tu tvojí otázku do diskuze, ať z toho mají i ostatní něco, snad je to v pořádku.
        Co se týče obtížnosti. Tak je dobré vědět už něco o IT před tím, než se na školu hlásíš a to nejenom z hlediska programování (jestli už si něco programoval, tak ti to určitě do základů stačí), ale celkově se v informatice orientovat. Každopádně vše se dá naučit až na škole, důležitý je tvůj zájem a řekněme nadání v této oblasti. Počítej se tím, že z počátku budeš mít pár programovacích jazyků, typu Java a pak obecné předměty z informatiky. Daleko více bude předmětů stejných pro celou VŠE jako je právo, matematika, ekonomie apod.
        Podle mého ta "pořádná" informatika začíná až v magisterském studiu, kde záleží jakou hlavní specializaci si vybereš. Např. IT katedra byla více technická a o programování, katedra Informačního managementu více o schopnosti řízení s podporou IT nebo přímo řízení projektů IS. Já jsem se vždycky více profiloval do oblasti managementu a řízení projektu IS/ICT a proto katedra IM pro mě byla vhodná volba.
        Možná abych to shrnul, pokud máš ochotu se učit, jsi schopný se věci učit a zejména na této fakultě jsi schopný věci logicky pochopit a odvodit, tj. jsi nadaný v IT, a jseš schopný pracovat týmově, pak si myslím, že se dá fakulta rozumně vystudovat. Jestli chceš nějaká čísla, za mě začalo studovat cca 550 studentů FIS a končilo nás okolo 120 informatiků a myslím asi 30 statistiků. Ty čísla jsou ale poněkud zkreslené ohledě přestupů apod. Řada lidí, kteří se nedostali na jinou fakultu nebo FIS nezvládali přešli např. po roce na fakultu jinou.
        Předměty, které dělaly problém - spíše to byly předměty až na magistru.
        Jinak i kdybych se měl rozhodovat znovu určitě bych volil stejnou školu a stejnou fakultu. Naučil jsem se spoustu nových věcí, které jsem měl už i možnot využít v praxi jako projektový vedoucí. Samořejmě na škole jsou i předměty, které tě bavit nebudou, ale které jsou svým způsobem dobré projít a pak předměty, které si myslím, že jsou k ničemu, ale ty jsou většinou jako volitelné a je tedy na tobě, co si zvolíš a kam se budeš profilovat.
        Mluvím o stavu cca před 8 lety, školu jsem dokončil 2005. reagovat zde
        Email: tomas.holyvejskacz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (27.10.2009 22:45:16, ATriXe) Uuuha.. Tak tie cisla.. ked tak pocitam uspesnost skoncit s titulom je ccaa 28% :) to je dooost malo :/ co je tam take zlozite, ze tolko studentov pocas studia prestupi na inu fakultu alebo vyleti? Mam sestru na narodnohospodarskej fakulte v 5. rocniku na VSE a ona vravela, ze na ich fakulte skonci uspesne s titulom cca 75%. No neviem ale ten rozdiel sa mi zda az priiliz velky... FIS je ovela narocnejsia ako ostatne fakulty? reagovat zde
    Email: atrixeazetsk
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (30.10.2009 00:47:11, Tomáš) Nedokážu porovnat s ostatními fakultami. Zase když to vezmeš objektivně, tak bys měl brát do úvahy i přijímačky. A v těch naopak dostat se na FIS bylo nejlehčí ze všech fakult (cca 2/3), nejméně statistika, pak informatika. Proto také jak jsem psal řada lidí raději šla na FIS, aby se na ekonomku dostala a pak přestoupili. Ostatní fakulty nemají tak velkou úmrtnost také pro to, že řada studentů skončí už u jejich přijímaček. Nevím jestli je to stále tak.. Takže bráno kolik studentů se hlásí na danou fakultu (na prvním místě) versus počet dostudovaných nebude zase tak odlišný ;)
      reagovat zde
      Email: tomas.holyvejskacz
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (30.10.2009 00:56:52, ATriXe) no to by ma teda nenapadlo Aby som sa hlasil na FIS len aby som sa dostal na skolu, a hned potom by som prestupil... :) Ale asi to tak robi dost ludi :D Tak dakujem za reakcie :) velmi si mi pomohol :) reagovat zde
        Email: atrixeazetsk
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.05.2010 20:51:17, asiso) Je tedy možné přestoupit z fakulty FIS na jinou fakultu VŠE ? Jaká je obtížnost matematiky ne této fakultě ? reagovat zde
    Email: plodcentrumcz

Podobné příspěvky:
  1. FIS - Aplikovaná informatika - Questions - Vysoká škola ekonomická v Praze
  2. Informatika v Ekonomike vs Informatika a Výpočetní technika - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
  3. Informatika VŠ Bánska ostrava - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
  4. Aplikovaná Informatika - Univerzita Palackého v Olomouci
  5. Ekonomická informatika na PEF MENDELU - Výběr vysoké školy
  6. VUT (FP) vs MUNI (ESF) - informatika - Výběr vysoké školy
  7. Informatika VŠE - Ostatní
  8. CVUT FIT nebo TUL informatika - Výběr vysoké školy
  9. PEF MENDELU vs. FP VUT (Informatika) - Výběr vysoké školy
  10. Slezská univerzita - Informatika komb. - Slezská univerzita v Opavě

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.