Multilinguální učení (nová doplňovačka: vnitřní životní síla)

Kategorie: Volný čas


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 31.10.2009 10:33:20, Michal, zhlédnuto: 538x, reakcí celkem: 2Reagovat na příspěvek
Pokud prahnete po učení v cizím jazyce, zkuste pro začátek ŘEŠIT MOJE DOPLŇOVAČKY!!! Najdete je na www.volny.cz/pomucky/odbornevyrazy

Pokud mi někdo napíše správné řešení doplňovačky, začnu hned vytvářet další... (Můžete použít formulář na konci stránky.)

Můžete si také stáhnout multilinguální slovník, který Vám v budoucnu bude jistě užitečný a z jehož pomocí ty doplňovačky vytvářím!

Web: http://www.volny.cz/pomucky/odbornevyrazy
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (10.11.2009 03:58:12, Vaše jméno:) Obávám se, že mnozí návštěvníci tohoto fóra by nevěděli, co Z disketou za 49 Kč dělat, protože jejich nová technika postrádá disketovou mechaniku.

    Zajímalo by mně, jak jdou kšefty - kolik majitelů se již pyšní PORADACem 2, 3 nebo 5 a jestli existuje i 1 a 4? (Pokud to není obchodní tajemství.)

    Trochu mi uniká smysl programu PORADAC5. Je užitečný pouze pro autora samého, nebo i pro někoho dalšího? Každý má svůj vlastní styl psaní poznámek, ze kterých se učí.

    Pro mne by překlad první věty příkladu do srozumitelné podoby vypadal takto: "Valdštejnský palác byl inspirován vilami okolí Janova. Z oblasti Janova po třicetileté válce přicházeli umělci, kteří obnovovali zpustošený a sociálně převrstvený střed Evropy."

    Zkrácený výpisek první věty by mohl vypadat v mém podání takto: "Valdšt. pal. - inspir. vilami z okolí Janova (umělci po 30l. válce)" nebo po třeba jen "Valdšt. p. (Janov, po 30l. v.)".

    Zbytku nerozumím a nechápu, jak to souvisí s palácem. Také nevím, co znamená "sociálně převrstvený". Je to totiž úplně mimo můj obor.
    reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (10.11.2009 19:03:18, Michal) Z dovolením začnu od konce. "Sociálně převrstvený" je odkaz na "Odchod protestantské šlechty z Čech", což je právě podmínka nutná pro to, aby byl obnovován střed Evropy. Kdyby neodešla protestantská šlechta, nemusel by se střed Evropy obnovovat.

    Kdyby jste navštívil Valdštejnský palác, např. při nějakém dni otevřených dveří, našel by jste tam např. astrologický kabinet, vymalovaný symboly, srozumitelnými jen pro zasvěcené, esoterickými symboly. Astrologie byla doménou některých současníků Rudolfa II. To, že tito právě neodešli, byla podmínka nutná, pro to, aby byl Valdštejnský palác přetížen zasvěcenou symbolikou. Aby byl takto ozvláštněn a nebyl mnohem obyčejnější, jako např. Černínský palác, vzniklý o generaci později.

    Uznávám, že kdo chce rozumět tomuto příkladu a používat mé programy, musí mi buď věřit nebo rozumět dobře formální logice. (Není-li odborníkem na dějiny umění.)

    Mám v úmyslu již upustit od nabízení mých programů k procvičování učebních textů. Připravuji další naučnou databázi - tentokrát technických objevů, k níž si kdokoli bude moci dokoupit fulltextový vyhledavač neboli filtr a tím k jakékoli oblasti objevování (např. zemědělství) najít všechny objevy v chronologickém pořadí. Na to chci použít program PORADAC3, jehož výhodou je, že pojme velké množství dat.

    Děkuji za Váš zájem (doufám upřímný a bez skrytých úmyslů). reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Znáte časté chyby při učení - Informace o studiu
  2. Usnadněte si učení. Jak? ? - Výběr vysoké školy
  3. Výběr vysoké školy - obor životní prostředí - Výběr vysoké školy
  4. Podpora učení - Zkoušky, zápočty, státnice
  5. uceni na CZU - Česká zemědělská univerzita v Praze

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.