SeminarkyBezPrace.cz Originální seminární práce
Navigace.
Kategorie.
Vysoké školy.
Přidej se k nám.
Anketa.
V jakém městě studuješ?

Praha (29%)

Brno (21%)

Plzeň (10%)

Ostrava (13%)

Ostatní (25%)

Celkový počet odpovědí: 2266.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.
Podobné weby.

Jaká škola ja nejtěžší a proč?

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 02.05.2011 12:05:18, Martina, shlédnuto: 3284x, reakcí celkem: 23Reagovat na příspěvek
Ahoj, myslíte, že je třeba medicína fakt tak těžká jak se říká a která z nich je nejtěžší? A co třeba práva? Díky
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (02.05.2011 17:33:56, Jana) Práva jsou dle mého nejtěžší, ještě těžší než medicína, těžší už snad může být jen veterina. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (02.05.2011 20:52:26, Martina) A proč jsou práva těžší? Veterina a medicína je přece asi +- to samé, vyždyť to nemá hlavu a patu takové tvrzení. A co mám kamarády na právech tak oproti těm na medicíně se dost flákaj... reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (02.05.2011 21:10:11, J.Š.) Myslet si, že práva jsou nějakou zvlášť těžkou školou, je skutečně zvěrstvo a naprostá neznalost. Ano, i práva mohou být pro některé studenty těžké - pro takové studenty, kteří by ještě nedávno neměli ani šanci odmaturovat.

Těžké školy jsou například medicíny (humánní i veterinární), protože je třeba zvládnout mimořádně velký objem učiva. Z jiného pohledu jsou těžké obory na FJFI, protože navzdory skromnějšímu rozsahu jde o velkou míru abstrakce a nutnost pochopit skutečně "exotické" struktury. Pak jsou přiměřeně obtížné školy (přírodovědecké obory, techniky, některé obory humanitní), potom seriózní ekonomické školy (snad jen VŠE, PEF ČZU a výhledově snad Masarykův institut při ČVUT), ještě snažší jsou práva a peďáky a pak už je šeď toho, co si na vysokoškolské studium pouze hraje (téměř vše, co nabízejí regionální univerzity, vše, co nabízejí soukromé VŠ, a řada "progresivních" zdánlivě humanitních oborů - vedle "legendární" humanistiky na FHS UK sem patří především gender studies, v zásadě i čistá filozofie pokračující v kontinentální tradici, teologie, "sociální práce",....) reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.06.2011 00:05:24, midi) No neviděl bych to tak vyhraněně, celkově bych řekl, že musíš mít na každej obor jinej typ myšlení, ačkoliv nepovažuju humanitní vědy ve většině případů za extrémě těžký, tak by v důsledku pro mě bylo to studium mnohem složitější, protože uvažuju v systému proč - jak, proto taky dělám biologii. Je chyba odsuzovat něco, čemu člověk nerozumí, každopádně, lidi co studujou práva mi něják geniální nepříjdou a úplně nerozumím tomu mýtu: práva - nejtěžší škola. Těžká je veterina, protože musíš pobrat několik anatomickejch modelů, medicína celkem pochopitelně lehká taky nebude, naopak bych řekl, že pokud jsi typickej "jaderňák" tak pro tebe FJFI bude hračkou. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (01.02.2012 11:28:44, S.D.) To J.Š.

Moc nerozumím tomu, jak můžeš mít o každý škole a její náročnosti tak vyhraněný obrázek. Předpokládám, že si je všechny nestudoval. Já osobně studuji ČVUT FEL a Právnickou fakultu UK. ČVUT je hodně těžký během semestru, téměř v každym předmětu se po tobě vyžadují semestrální práce a domácí úkoly, zabere to spoustu času, nicméně až na pár zkoušek, který jsou opravdu těžký, bývá to 1-2 za semestr, se to celkem dá. Co se týče práv, tak je vidět, že si tu školu neviděl asi nikdy ani blíž než na 10 km. Během semestru se sice tolik jako na ČVUT FEL od studenta nevyžaduje, nicméně zkouškové je hodně těžké, nejen kvantitou materiálu, který je potřeba nastudovat a časově náročné. Takže než sem příště opět něco napíšeš, ověř si to prosím... reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (14.02.2012 05:39:15, Petr) Jo to jsem viděl u přítelkyně, co se ona učila 3 týdny daj medici za týden, 70str výpisků na stráááášně těžkou zkoušku to dá fakt zabrat, studenti práv dost mlží, zvlášť ti to maj drzost se srovnávat s mediky. reagovat zde
          Email: Petr.vondra.jrseznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.06.2011 20:51:10, Ta) Práva naopak patří mezi zcela nejjednodušší školy. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.04.2012 15:57:28, Romca) Tak se zkus ty chytrej naučit starej občanskej zákoník, na to novej občanskej zákoník a uvidíme. Medici maj všechno stále stejný, kdežto na právech máš předmět několik semestrů a stále se musíš dívat co se vše změnilo. A jedna věc jsou vypracovaný otázky z kterých se studenti učí, (ano ty jsou mnohdy o dost zkrácený a profesoři nadávaj, že se z toho studenti učí) a co by chtěli profesoři abychom jsme se učili. 3 bychle obchodního práva dají to samé jako anatomie u mediků...a to berte, že když děláte zkoušku učíte se to samé co se učíte na státnice za rok za 2, ale na právech musíš najít vše co se změnilo a pamatovat si oboje.Hm? Podle mě jsou to obory co nejdou porovnat, medikovi by nešlo právo a studentovi práv zase medina(byla jsem na pokoji s medičkou a ani jedna té druhé nezáviděla, prohlásila, že ty žvásty se učit nazpamět by nemohla),tudíž říct, že je to jedna z nejjednoduších škol nelze... reagovat zde
        Email: hubenkovavolnycz
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.04.2012 17:25:09, Inkvizitor) Tak pokud se skutečně učíš z bychlí, tak chápu, že je pro tebe studium na právnické fakultě velmi obtížné. Navíc jsi asi jediný, kdo se skutečně učí paragrafové znění zákonů, protože to se skutečně nedělá. Inteligentnímu studentovi stačí pochopit principy legislativy a letmo se orientovat. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (07.06.2011 14:01:27, elie) obecně nejtěžší je ta škola, kterou studuješ i když tě nebaví+nemáš styl myšlení, který vyžaduje. spousta z nás není obecně nadaná, má jen jeden převažující typ myšlení. já třeba jsem 100% technik. už od základní školy čeština a jazyky + na sš dějepis byly pro mě největší boja čtyřky úspěch. teď končím bakaláře s dobrým předpokladem na červený diplom (uvidíme co obhajoa za týden ;) a dělám "pedagogické minimum". a to je boj. nikdy jsem se neučila tak moc a nikdy nebyla spokojená s Ečkem. teď z něj jásám a byly to snad ty nejvydřenější známky. prostě nemám tenhle styl myšlení. to dělá školu těžkou. nechci srovnávat stavařinu s medicínou, ale shodli jsme se že tak jako my na medicíně, byli by medici u nás taky ztracení a škola pro ně byla neskutečně náročná. takže lidi, vybírejte s rozumem, pokud není nic, co vás vyloženě baví, jděte aspoň na školu, která preferuje styl myšlení, který máte. nebo budete mít obrovskej problém :) reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.06.2011 18:06:44, Kawsky) Medicína i práva jsou celkem lehký školy. Na medicíně je to jen o paměti, když ji máš dobrou tak celej semestr nic neděláš a na zkoušku se naučíš vpohodě za víkend. To veterina je mnohem těžší. Práva jsou to samý, celej semestr leháro a na zkoušku se vpohodě naučíš za tři dni. Kámoš z práv říkal, že snad psali jedinou zápočtovku za celý první semestr a ta byla ještě lehčí než normální písemka z ČJ na gymplu. Na zkoušku se nejprve učil odpoledne, nedal to, tak tomu věnoval napodruhé tři dni a pohoda. Já chodím na strojárnu a je to úplně někde jinde, každý týden musíš buď makat na výkresu, píše se zápočtovka, musíš odevzdávat protokol ... Zkrátka je to mnohem náročnější časově a s přípravou na zkoušky pak strávíš úplně stejně času. reagovat zde
    Email: Kawskyseznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2011 09:01:11, MUDr.) Tak běž na medicínu a nebreč tady jak je těžká stavárna. Dávám ti semestr a končíš, vtipálku. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2011 18:31:18, adamada) přesně! reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.06.2011 22:19:36, .) Souhlas. I když i stavařina je dost dřina. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (05.10.2011 22:44:25, Minnie) No, tohle je zábavný názor. Ona medicína není jen o přednáškách, i medici mají praktika, makají na protokolech. A už vůbec to není pouze o paměti. Ta je samozřejmě třeba, ale z velké části je to o logickém uvažování a schopnosti nebo možná snaze porozumět. Na medicíně musíte věci chápat, rozumět struktuře buňky a z ní vyplývajících funkcí, nedostatků, pozitiv atp. Osobně bych řekla, že mnohem víc jde o porozumění než o zapamatovávání. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (15.01.2012 23:29:52, M.D.) Kawsky, je jasne, ze i kdyby jsi studoval vysokou pasteveckou, tak by pro tebe byla tezsi, nez medicina, o ktere zrejme nemas ani paru. NA zkousku z mikrobiologie se ucim uz mesic a to nejsem jeden z nejhloupejsich. poslednich par dni vstavam o pul osme rano a ucim se do dvou rano. Kolik hodin venujes rysovani a protokolum ty? Kdybych mel, misto logickeho mysleni a zvysovani kapacity mozku, delat protokoly nebo rysovat, tak bych mel vice casu pro sve zajmy a jeste bych mel cistou hlavu. Neurazim tvou skolu, ale nazor, ze medicina je leharo, to jsi moc nevystihnul. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (27.01.2012 00:24:46, Veru) Souhlasím s M.D., na naučení se na většinu zkoušek na medicíně potřebuješ aspoň měsíc a takoví, kteří mají jen dobrou paměť, aniž by chápali souvislosti, tam nemají co dělat, praxe je totiž i o něčem jiném. Nevím, jakou má Kawsky představu o učebnicích pro mediky, nejspíš jejich rozsah odvozuje od těch, co má na té své "strojárně", ale drtivou většinu lékařských knih by za víkend ani nepřečetl a o naučení se ani nemluvím. Nemá smysl tu rozebírat míru jeho primitivity, to každý pochopí hned po první větě jeho názoru. To M.D.: hodně štěstí na mikrobiologii! ;) reagovat zde
        Email: voupostcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (04.04.2012 22:00:59, tom) Hele ty ***e kvasko, ja studuji stavárnu na čvut, myslím, že je to taky celkem náročný na ty vykresy, ale co tu pises za nesmysly, ze medicina a prava jsou lehky, tam bys musel drtit chlapce, to mi ver. Na stavarnu jsem šel, páč tam je rozhodující i logické mysleni, ale i cas na ty vykresy, ale na medine a treba i na pravech je logicke mysleni taky, mnoho veci se ucis jednak nazpamet, ale musis tomu i rozumet, o tom to vse je... reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2011 22:31:40, Janča) Já mám práva a ekonomku, z těchto dvou jednoznačně práva těžší na přípravu na hodiny i objem učiva mnohem širší, učit se na právech na zkoušku tři dny, to možná nějaký volitelňák či Plzeň (teď nerýpu, ale nevím, jak je to tam složité, v Praze, Brně a Ol. mám spolužáky z gymplu). Co vidím u mojí nej kámošky co a jak se učí na medině, tak tahle škola pro mě bude vždycky nejtěžší, nejodpovdnější vzdělání. Určitě je pravda, že já bych měla problém na Matfyzu (to dělal manžel) a Matfyzáci zas na právech (to říká on). :-) Tak to neřešmě a dělejme to, co nám jde a baví nás. :D reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (04.04.2012 22:07:44, tom) Jančo, souhlas s Tebou, dělam cvut a na humanitní, nebo nedej bože medicína, bych nezvlád :) reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.06.2011 17:17:01, Džína) Záleží, jak náročnost máš na mysli. Obsahovou nebo časovou.
    Studuji obor Všeobecná sestra na Lékařské fakultě a troufám si tvrdit, že časová náročnost tohoto oboru je obrovská. Denně sedíme ve škole od rána do večera, podstatnou část semestru, ale i např. letních prázdnin - 7 týdnů, nám zabere praxe a klinické semináře. V 1. ročníku jsme měli např. zhruba přes 25 předmětů, s tím, že jsme se měli u některých předmětů, jako byla např. Patologie, Fyziologie, Genetika, Anatomie atd.. naučit látku, které byla obsažena asi z tisíce stran a více.
    Takže zpět k otázce. Tvrdím, že nejtěžší VŠ jsou zdravotnické, přírodovědecké, technické a chemické typy škol. Mezi ty nejlehčí budou určitě patřit filosofické, sociální, humanitní a pedagogické Fakulty. A někde mezi patří asi ekonomky a práva. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (13.10.2011 10:50:00, Eva) Protože mám vystudované tři směry v oboru, tak můžu srovnávat. Největší dřina a nejtěžší jsou zdravotnické obory a medicína-jde tady přece jen o lidský život a zodpovědnost vysoká. Tím samozřejmě nechci odsuzovat třeba práva a technické vysoké školy. Co se týká všech jiných humanitních oborů a pedagogických disciplín jsou mnohem a mnohem lehčí. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (27.01.2012 20:06:44, Elis) Nechci vypadat chytře a říkat která škola je nejtěžší a která je leháro. Podle mého názoru hodně záleží na schopnostech člověka. Sama vím, že nenám logické myšlení a už na střední škole (humanitního směru) jsem bojovala. Proto jsem se prostě tímto směrem techniky a logických oborů nehnala. Zároveň neříkám, že technické školy jsou ty nejtěžší. Na koleji jsem chvíli bydlela s medičkou. Lehké to opravdu neměla a učila se téměř denně a i tak si našla čas na zábavu. Prostě je o schopnostech člověka i jeho všem kolem něj.
    reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Škola - Ostatní
  2. Jaká škola je dobrá? - Ostatní
  3. Nevím, jaká škola se pro mě hodí - Výběr vysoké školy
  4. Nejlepší ekonomická škola??? - Výběr vysoké školy
  5. Která škola je lechčí - Výběr vysoké školy
  6. Jaká škola? - Výběr vysoké školy
  7. Nevím, jaká škola se pro mě hodí - Výběr vysoké školy
  8. Jaká je ekonomie na FSV UK? - Výběr vysoké školy
  9. Jaká VŠ zkracuje absolventům VOŠ bakalářské studium? - Výběr vysoké školy
  10. Vysoká škola Tomáše Bati - Ostatní

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT

Telefon: Web: ICQ: Skype:

Souhlasím s pravidly uvedenými níže.

Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu Vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo zpřízněné osobě přinášejí provizi.

Pravidla zobrazení

1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat (pokud je v rozporu s pravidly vložení).
Poslední aktualizace údajů na stránce: 17.05.2012 14:55:42.