Placení vysokých škol

Kategorie: Ostatní


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 10.10.2014 13:10:20, Zuzka, zhlédnuto: 405x, reakcí celkem: 5Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekDobrý den,
potřebuju poradit. Jsem v 1. ročníku medicíny šestiletého magisterského programu, ale chci přejít na jiný obor. Jediná možnost je další rok přes přijímačky. Chci ale zůstat na této škole rok kvůli statusu studenta, myslím že už je jedno jestli ukončím studium teď hned nebo na konci roku, počítá se mi to tak i tak jako ,,rok" nebo ne? Jako že to nemá na placení přesáhlých roků žádný vliv.

Další problematická věc je, že bych si chtela podat přihlášku na dvě školy a studovat zároveň. Zjistila jsem, že při studiu dvou VŠ zároveň se roky nesčítají. Navíc na bakaláře mám 3+1 rok zdarma, takže by mi to akorát vyšlo (1 rok ztracený na medicíně + 3 roky bakalářského studia). Kdybych si ale podala na jeden z tech oboru přihlašku ještě o rok pozdeji, abych nedelala ve stejný rok státnice, ten poslední rok bych uz platila? A kolik let ,,zdarma" bych potom měla na navazující magisterské programy?

Je to možná trochu chaotický, ale prosím o radu!! S15

Email: zuzana.nemcova06emailcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (10.10.2014 17:13:51, Lulu) Ne, nemáš ztracený rok, počítá se to přesně na dny. Co chceš studovat? Vždyt medicína je super prestižní záležitost se super uplatněním, ne? To chceš studovat nějaké ***osti, a pak být stejně nezaměstnaná? To nechápu, já bych brala medinu. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.10.2014 10:19:46, Zuzka) To nechápu, když ukončím školu teď, tak nemám ztracený rok? A co po jednom semestru?
      Ono je trošku rozdíl jestli člověk studuje humánní nebo veterinární medicínu, která je 100krát těžší. Na tu musí mít člověk opravdu vůli, dobrou psychiku a musí ho to bavit, aby tu školu zvládl. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.10.2014 13:48:01, Lulu) Prostě máš 3+1 x (364 dní). Počítá se to na dny, celej rok, takže i prázdniny, víkendy, prostě vše. Pokud jsi zapsaná třeba od června, např. 15.6., tak jsi vyčerpala už skoro 4 měsíce. Pokud ukončíš ted, čerpání se zastaví (zbydou ti tři roky a 8 měsíců), ale budeš mít již jedno neúspěšně zakončené studium.
        Veterina je tak strašně těžká, jo??
        A co chceš teda studovat místo ní? A proč jsi na tu školu vůbec šla, když nemáš vůli? Uplatnění z veteriny je ale na dvě věci, no... těžké a k ničemu...
        Jdeš na VŠCHT? reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.10.2014 21:54:06, Zuzka) Já vím že mám 3+1 na bakáláře. Ale já jsem na začátku říkala, že bych si dala na dva obory a na ten jeden ještě o rok později. Takže bych ten poslední rok toho druhého oboru musela urcite platit. A nevím jak by mi ty roky pak vycházely na magistra. Asi si to nechopila. Jen jsem chtěla poradit, nepotřebuju nekomu vysvětlovat, proč jsem se tak rozhodla. Kdo říká že nemám vůli? Prostě jsem zjistila, že to není to, v čem bych byla šťastná a co by mě bavilo, a tak mi za to tak těžké studium nestojí. Nee, zůstávam na veterinární univerzitě, jen jdu na jiný obor. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.10.2014 22:10:05, Inkvizitor) Doba studia se počítá poměrně jednoduchým způsobem. Každé studium má standardní dobu studia (Bc 3-4 roky, NMgr 1-3 roky, Mgr 4-6 let - podle toho, jak je obor akreditován). Jako výchozí stav máš nárok na studium standardní doba plus jeden rok mínus neúspěšné studium (vyhození nebo zanechání) v minulosti se zaokrouhlením na celé semestry směrem nahoru.

            Ve tvém případě předpokládejme, že po roce změníš obor a že zavčasu zanecháš studia. Budeš mít tedy (v ideálním případě) jeden rok neúspěšného studia v rejstříku (matrice). Dále to bude trochu složitější.

            Na bakalářském studiu se vejdeš do studia bez poplatků, protože souběžné studium se nepočítá. Ale zrada, pokud toho studia zanecháš, připíše se ti do matriky jako neúspěšné.

            Na magisterském studiu to bude složitější. I tam se vejdeš do standardní doby studia navýšené o jeden rok. Po dokončení bakalářského studia se ale toto studium stane z hlediska výpočtu poplatků dAlším studiem a bude ti vyměřen poplatek za dAlší studium (nebývá vyšší než 2-3 tisíce za rok, na řadě fakult je stanoven jako nulový).

            Mimochodem, studium veterinární medicíny je stejně obtížné na FVL i na FVHE; to je pak stejně obtížné jako studium medicíny humánní. Takže pokud ti nejde jedno, nemáš moc šancí ani jinde. A pokud jsi náhodou na FHVE a chceš přestoupit na FVL, protože navzdory legislativě i studijním plánům pro řadu zaměstnavatelů je FVHE "podřadná" (vč. nejnovějšího projevu vrozeného nedostatku štítné žlázy ve vedení wellfare a epizootologie v SVS, kde pro profesi vychovává FVHE, ale vyžadována je FVL), tak se spíše informuj o možnosti přestupu - je to také realizováno přes přijímací zkoušky, ale uznání zkoušek není problém. reagovat zde
            Web: http://www.youtube.com/watch?v=Wn_f0odpg30

Podobné příspěvky:
  1. Placení za delší studium - Ostatní
  2. Studium dvou vysokých škol. - Informace o studiu
  3. Placení 2 VŠ škol najednou - Ostatní
  4. Placení školného - Informace o studiu
  5. studium 2 skol - Ostatní
  6. Placení školného - Ostatní
  7. Studium dvou vysokých škol - Informace o studiu
  8. Studium na dvou vysokých školách - Ostatní
  9. Studium dvou škol? - Ostatní
  10. Placeni studia - Informace o studiu

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.