VŠEM prezenční studium Bc. a Ing.

Kategorie: Ostatní


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 02.02.2015 14:31:47, Denisa, zhlédnuto: 3002x, reakcí celkem: 57Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekZdravím všechny nynější či budoucí studenty VŠEM,

vkládám sem tento příspěvek proto, že si myslím, že již se situace ohledně komentářů školy, kterou studuji zvrtla a je zapotřebí sem napsat pár základních informací, které jsou často opomínány. Nejprve shrnu pár subjektivních pocitů ze studia a poté si dovolím pár objektivních či všeobecných informací, které se mi zdají v dnešním světě dost důležité a na které by studenti dle mého názoru neměli zapomínat. I přesto zapomínají, proto připomínám.

Ke studiu na Vysoké škole ekonomie a managementu mám tyto zkušenosti v bodech:
-> škola podporuje více samostudium, je zapotřebí vnitřní motivace (ostatně jako když chcete něco dokázat v životě), lektoři jsou z praxe, přednášky jsou zajímavé, není to jen teorie a lze je doplňovat praktickými aplikacemi a HOSTÉ VŠEM, kterých je za trimestr vypisováno dostatek, nelze podvádět při zkouškách! Ústní jsou pouze obhajoby seminárních a závěrečných prací, velký důraz na seminární práce (je jich málo, ale za to musí být perfektní, já osobně je nazývám "malé bakalářky") což také v životě je důležitější (než seminárky, které mají dvě A4 a které nikdo nepřečte a zápočet je pouze za to, že jste je odevzdali), studium je rozděleno na tři trimestry, pokud člověk dodržuje klasický studijní plán, který je mu dán, nemusí se zajímat o to, zda se to nazývá trimestr či semestr, nemusí nikdy nic platit navíc a může i získat stipendium za skvělý prospěch, Zázemí školy je plně technicky i designově vybaveno a prostory jako nově otevřený klub VŠEM, školka VŠEM a aula, ve které se pořádají výstavy, koncerty, přímé přenosy hokeje a různé jiné akce, jsou volně přístupné veřejnosti (aula pouze v dané termíny), zkouškové je 10 měsíců - což je pro brigádníky či více vytížené studenty výhodou, možnost stáží, Erasmu, mimoškolních aktivit, zapojení se do studentských aktivit, seznamováku, zimováku a jiných... :D
Na víc si teď nevzpomenu, jakékoliv konkrétní dotazy, pište, ráda zodpovím! 3denisaseznamcz

Věci, na které dnes studenti zapomínají:

1. Dávej bacha na to, co sdílíš na internetu! S08
Pokud někdo studuje na nějaké škole, měl by velice vážit slov a dvakrát měřit, než zveřejní nějakou kritiku na internetu. Personalisté dnes mají přístup ke všem těmto informacím (například na fb tě vidí jako kamaráda) a upřímně, jak asi ten člověk vypadá, když kritizuje instituci, kde ve své podstatě pracuje (ano, studium je zjednodušeně považováno za hlavní pracovní poměr) a je její součástí? Správně. Vypadá to neprofesionálně, jednoduše a že si to dotyčný dovolí i vůči firmě či jiné instituci, kam se poté může s diplomem, který bude mít ze školy, kterou hanil, ucházet. No zkrátka z mého pohledu to nedává absolutně smysl a je to zjednodušeně jako když si podkopává svou vlastní nohu.

2. Dávej bacha, svět je malý!
Největším trapasem a osobním zahanbením je, když se člověk za dobu svého studia nechová korektně, eticky a taktně a poté potká spolužáka, lektora, či jinou osobu, se kterou navštěvoval stejnou instituci a nebyl vztahově korektní, v práci či jinde v budoucím zaměstnání či při aktivitě. To se poté těžce dávají vztahy dohromady a může to někoho stát i místo či nějaký benefit.

3. Dávej bacha, studium je jen o tobě! ;)
V dnešní době je titulováno čím dál tím více lidí a vysoké školy navštěvuje většina mladé populace. Personalisté to vědí a proto si vybírají pečlivě. Nezáleží na titulu, pokud si ze studia člověk neodnese informace, zkušenosti, styl učení a spojování informací a praktické závěry a využití! Selský rozum a praktičnost v reálném světě by neměl chybět. Dnes to bohužel u velké části studentů zaostává a i díky nepříliš vzrůstajícím standardům vzdělávacího systému mnozí ze studentů zleniví. Pouze ti, kteří mají vnitřní odhodlání a motivaci vědí, že informace nabízí každá škola, je jen na nás jak je využijeme.

Tvoříme budoucnost, tak se snažme!

Děkuji,
přeji příjemný den,

Denisa

Email: 3denisaseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.02.2015 01:57:19, Lulu) To je problém VŠEM, člověk na ní skoro nic nemusí, a pak nemá moc motivaci se učit (nedělejme si iluze o tom, že člověk, který se nedokáže připravit ani na přijímačky na nějakou normální veřejnou ekonomku, tak že tento bude do studia nějak moc zapálený). Kámoš tam byl na bakaláři, když jim chtěli udělat trochu normální testy, řekněme hodné vysokoškolského studia, tak to tam ti lidi prý absolutně nedávali, tak zase pak museli z nároků slevit. Lepší student nebude mít o takovouto VŠ asi nikdy zájem, už jen proto, že správně očekává, že personalista bude posuzovat uchazeče v průměru, a tedy hledat jehlu v kupce sena nebude skoro nikdy. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.02.2015 11:23:41, Denisa) Ahoj Lulu,

      upřímně tě chápu a vím co tím myslíš, ale nemusím s tebou souhlasit a také nebudu. Dle tvého příspěvku házíš všechny studenty VŠEM do jednoho kupka a tvrdíš, že personalisté si nebudou z takových studentů vybírat a že chytří studenti jdou na lepší a převážně veřejné školy, je to tak?
      Pokud ano, první u čeho bych se zarazila, je, že každý student nemusí chtít studovat veřejnou školu, veřejné školy jsou často přeceňované a výsledky studentů často zahalené do jedné věty: "jsem přeci na veřejné škole, ta se neplatí, za výsledky si tedy, na rozdíl od studentů soukromých škol, neplatím a mám je získané právem!" Ha, to co jsem slyšela od nespočtu studentů, že se děje na veřejných školách, bych opravdu nechtěla mít na triku. Tato myšlenka je dle mého názoru již dost zastaralá. Navíc je to přežitek toho, že naše školství nabízelo vyšší vzdělání zadarmo, což nikde jinde ve světě (bez pár výjimek) nenajdeme. Za vysoké školy se platí a já osobně jsem zastáncem, že by se platit mělo. Potom si toho člověk i víc váží a rozmyslí si, jestli bude chtít titul a nebo jestli se bude věnovat řemeslu - dnes máme "přetitulováno" proč? Protože každý jde na veřejnou školu, na kterou se dostane za pár pokusů, potom se honosí, že se tam dostal a titul chce jen pod vidinou lepších peněz a protože "když studují všichni, musím i já!". Mám plno známých na veřejných školách i na soukromých. Na veřejných školách si mohou často dovolit to, co by na soukromé šlo před disciplinární komisi, nehledě na uznané zápočty z prací, které nikdo nečte. Ale znám také obchodníky a lidi, co postavili své vlastní firmy a business a titul nemají a nikdy ho nepotřebovali! To, co jsem minulým příspěvkem chtěla sdělit je, že je na každém studentovi, jak studium využije a jak se uchytí v praxi. Mí spolužáci, spolu se mnou, máme praktické zkušenosti z mnoha zajímavých firem a během studia vedle sebe rosteme a podporujeme se. Většina studentů na veřejných školách ani neví, kdo je jejich spolužák, protože jich tam po chodbě pobíhá 1000 s výkřiky "tohle musím odevzdat jinak nemám zápočet, tohle musím na SO dát teď, jinak mě vyhodí, ale pak zjistí, že to nikdo nečte a poté už to flákají po zbytek studia. Pokud nejsou motivováni, mají brigády zaměřené často na jiný obor a jen kvůli tomu, aby si rychle vydělali a občas i spoléhají právě na to, že při výběrovém řízení si personalista vybere studenta z veřejné školy než ze soukromé. To tak ale vůbec nefunguje. Mám za sebou x výběrových řízení, x assasement center a vím, že není problém se dostat do elity či vyhrát tato řízení se studiem na jakékoliv škole. Záleží na skills. Proto opět říkám. Chytrý student neřeší školu, ale řeší co ze školy vyždímat, aby dělal v životě to, co ho baví. ;) reagovat zde
      Email: 3denisaseznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.02.2015 11:26:49, Denisa) A ještě jeden dovětek. Váženě si myslíš, že personalisté posuzují studenty v průměru?
      Tím pádem mi nezbývá, než ti popřát hodně štěstí při výběrových řízeních. Zcela mylná představa. Ale vysvětlovat proč ti již nebudu, neboť to bylo řečeno. reagovat zde
      Email: 3denisaseznamcz
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.02.2015 13:36:40, Inkvizitor) Pokud personalista dostane dejme tomu sto životopisů, tak v rámci svého duševního zdraví i v rámci toho, že má i jiné povinnosti než jen obsadit jedno místo, musí provést selekci. Obvykle v několika krocích:
        1. Vyřazuje zcela zjevně nepatřičné uchazeče. Zejm. ty, kteří nesplňují podmínky a prostě to zkouší, nebo dokonce zkouší obkecat. Klasikou je "vysoká škola života", dnes už vzácností je životopis naťukaný na stroji, ve kterém uchazeč vychvaluje své počítačové dovednosti. Tyto žádosti končí obvykle rovnou v koši.

        2. Vyřazuje uchazeče, kteří se jeví býti neperspektivní. Sem patří zejména selekce podle školy; pokud má někdo pochybné ekonomické vzdělání na soukromé "Vysoké" škole, tak má smůlu. Zde obvykle končí i uchazeči-absolventi, kteří mají vysokou školu zcela se míjející s požadovaným vzděláním (teologie, astronomie, geologie, humanistika,...).

        3. Řazení zbylých podle kvality, výběr, koho si pozve na pohovor. Teprve pokud je zde málo uchazečů, případně pokud všichni dopadnou tak, že nedopadnou (tragický výkon, vysoké nároky na plat, už dostali lepší nabídku jinde), vrací se personalista k vyřazeným a velmi pečlivě zvažuje, koho pozvat.


        Trochu jiná situace je pouze ve státní správě. Tam je selekce podle školy dosti problematická a v zásadě je třeba pozvat/hodnotit všechny uchazeče, VŠE má stejnou váhu jako třeba VŠEM. Jenže i tak to jde zařídit velmi snadno, pokud je přítomen i uchazeč z kvalitní vysoké školy: Několik odborných dotazů a absolventi soukromých "vysokých" škol hoří jako papír. reagovat zde
        Web: https://www.youtube.com/watch?v=5vUSZASQ1Nc
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.02.2015 15:08:48, Lulu) Každý lepší student si vybírá. A určitě si nezvolí podprůměrnou soukromou školu, to je nesmysl. Stejně jako si nadprůměrný student nezvolí nějakou horší veřejnou školu. Každý lepší student chce na co nejlepší školu v oboru, tedy vybírá mezi lepšími veřejnými.
        K těm známým, na lepších veřejných školách nic takového možné není, naopak jsou všemožné pochybné praktiky dosti známé právě na soukromých školách, kde se na kvalitu vzdělání prostě hází bobek, jelikož většina tam je stejně jen kvůli titulu, kdyby tam byli kvůli vzdělání, jdou zcela jistě na lepší školu. To ale neznamená, že všechny veřejné jsou lepší, regionální školy jsou dneska taky docela slušný odpad.
        Prosím Tě, když teda "víš", že nezáleží na škole, ale na "skills", tak proč tě to tedy tak trápí a vkládáš sem své příspěvky? Myslím, že sama dobře víš, že to není pravda, na jménu školy záleží docela dost. Kdyby tomu tak nebylo, nedělají se různé žebříčky škol, tak si, prosím tě, nehraj na trubku a přiznej si, že tě štve, že jsi si diplom zaplatila, respektive že to tak všichni vnímají a podle toho tě i posuzují (tvá potřeba špinit veřejné školy - nikdo nečte seminárky hlavně na soukromých školách, tam mnohdy tvoří i podstatnou část známky..., vím moc dobře, jak to na mnohých těchto školách chodí, stáhnout nějaké slinty z netu, eventuálně si to zaplatit (co by se s tím dotyčný dělal, vždyt přece pracuje na HP a ve škole je jen kvůli tomu papíru) mít již jistou známku a na primitivní test ve zkouškovém se pak už ani moc neučit - "praxe" typického dálkového studia na soukromé škole)

        reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.05.2015 16:06:17, Adam T.) Jak myslíš, že selektují absolventy personalisté TOP zaměstnavatelů (konzultantské firmy, velká čtyřka, banky atd.)? Myslíš, že když jim přijdou stovky životopisů, tak pozvou na pohovor všechny zájemce? Jaká naivita... Selekce podle univerzity je u absolventů nejběžnější, to je fakt.
        reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 09:14:28, Mir) V Deutsche Bank, a hodnotí nás jako 5. nejlépe platící firmu v ČR, hledíme na praxi a znalosti, titul jedině v momentě, kdy je třeba se rozhodnout. Protože co dnes vychází ze škol (bez ohledu na zřizovatele), je v praxi většinou nepoužitelné. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 09:52:06, jejej) A vidíte tedy nějaký rozdíl ve znalostech třeba VŠE, IES versus Mendelu, VŠEM, PEF ČZU? Máte nějaké statistiky? reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 12:06:12, Inkvizitor) A proto ze sta přihlášených absolventů vesměs se stopovou praxí nebo s praxí jako sales manager (prostě prodavač) ve stánku s rychlým občerstvením na hlavním nádraží nebo store manager (doplňovač regálů) v supermarketu pokládáte za užirečné vedle uchazečů z lepších VŠ zvát i ty z regionálních a soukromých, že? To máte tedy řádně neschopné personální oddělení, že není schopno provést první selekci zjevně neperspektivních uchazečů. reagovat zde
            Web: https://www.youtube.com/watch?v=xg4AHoBJgvY
            • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 12:23:09, jejej) A není to náhodou jejich věc, koho zvou? Nebo cítíte nutnost mluvit každému do všeho? To na tý patologii fakt není do čeho píchnout ( říznout? ). reagovat zde
              • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 12:28:35, jajaaj) Hezký pokus o demagogii. Ad hominem ve své nevulgární, a tedy v českých končinách méně obvyklé, variantě. Zásadní připomínka zůstává nezodpovězena: Je skutečně personální odd. DB tak neschopné/předimenzované, že není nuceno provádět selekci, ačkoliv zavedení personalisté o první a razantní selekci hovoří jako o nezbytné nutnosti. reagovat zde
                • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 12:39:38, jejej) A znovu, proč Vy, jako patolog v J. cítíte nutnost mluvit do práce i D.B.?
                  Pokud vím, personalista nejste, v bance nepracujete, čili nutnost mluvit každému do všeho spíš bude nějaká porucha, ne? reagovat zde
                  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 16:26:46, jajaaj) Ad hominem ještě jednou, prakticky ve stejné podobě. I kdyby to byl pokus o ad nauseam, není to zrovna originální projev. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 13:46:54, Artes) hezký pokus Deniso reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.05.2015 13:34:59, enough) Fakt nechápu proč všichni píšete takové ***osti o soukromých VŠ. To nemáte nic jiného na práci než špinit soukromky? Je to pořád škola jako každá jiná... Napr. v UK se za všechny školy plati a to není tak levné jak u nás, v Anglii se to pohybuje okolo 8tis. liber/rok, a nikdo tam netráví čas na netu aby pospinoval školy jako vy. To jen naše svatá Česká republika! To už jste všichni tak mimo. Běžte si vyčistit hlavy do zahraničí a pak se vraťte... Možná Vám to otevře oči.PS: Nezapomeňte někdo na tohle negativně reagovat :-D reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.05.2015 16:12:17, Adam T.) Máš zkušenost ze studia na soukromé a veřejné vysoké škole? Já ano a můžu porovnávat... Když jsem studoval bakaláře na soukromce, tak se mi to nezdálo nijak lehký - bylo to tak 1,5-2x těžší než střední škola, kde jsem studoval (obchodní akademie), proto mi přišlo nesmyslný pomlouvání soukromých škol. Pak jsem však na magistra přestoupil na obor finance na VŠE a pochopil jsem...To bylo tak o 30-LEVELŮ výše. Díky bohu, že jsem přestoupil, i když ten přechod byl dost hroznej, musel jsem se všechno doučit. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.05.2015 19:42:46, xunu) Na druhou stranu ta soukromka nemohla být tak špatná, pokud se pak povedl přestup na VŠE. To se nepovede velmi často ani absolventům horších veřejných škol ( Mendelu, PEF ČZU, JU apod.). reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.05.2015 21:39:02, Adam T.) Spíše doučování a dost samostudia. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (08.05.2015 22:50:14, xunu) Nevim, jaká je úspěšnost na finance, ale vím, že z těch vejšek horší kategorie se snaží pak přejít na Mgr. na VŠE plno lidí a často neúspěšně. A není to věc soukromá x veřejná. Znám úspěšné ze soukromých, neúspěšné z veřejných. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.05.2015 12:01:46, Inkvizitor) Děkuji za hezkou demonstraci toho, že české soukromé pomocné vysoké školy jsou špatné. Uvědomuješ si vůbec, že rozvolněná logika a bídná úroveň tvého vyjadřování by mohla být úspěšná pouze jako abstraktní poezie?

      A co se týče "neztrácení času na netu", tak v tom se hrubě mýlíš. Například z Velké Británie pochází soupis těch nejvíce absurdních oborů vypisovaných pro platící nemyslící: Sufr science, David Beckham studies,... reagovat zde
      Web: https://www.youtube.com/watch?v=xg4AHoBJgvY
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (12.05.2015 20:01:28, Tomassino) Spíš bys měl/a otevřít oči ty. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (16.06.2016 19:34:03, Nikol) Přidávám se k názoru, že o tom, zda někdo uspěje na trhu práce nezáleží, jestli vystudoval veřejnou nebo soukromou VŠ. Kamarádka studuje soukromou VŠEM a už teď má práci ve firmě, kde byla na stáži. Vymyslela jim tam několik zajímavých projektů a strategií, takže si ji tam hned nechali a nabídli jí místo na plný úvazek. Je to chytrá, podnikavá a bystrá holka a s tím, že by nad její školou někdo ohrnoval nos se nesetkala. Pochvaluje si na VŠEM hlavně to, že je tam podporují ve vlastních projektech a v samostatnosti. Já studuju státní VŠ, kde nám profesoři mnohdy sebevědomí spíš srážejí. Je to samozřejmě i o penězích. Ne každý si může školné na soukromých školách dovolit, ale zase pokud už si vyděláváte, tak se to dá. reagovat zde
    Email: nikola.kliskaseznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.06.2016 08:26:05, x) A teď bych prosil tu o pejskovi a kočičce. Tedy nevylučuji, že se absolventka pomocné vysoké školy ekonomického zaměření mohla dostat na na dobře placenou pozici, ale s výjimkou pozice sexkretářky nebo povinného módní doplňku pro jednání s obchodními partnery z Ruska a Ukrajiny je to krajně nepravděpodobné. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (23.06.2016 23:48:26, Kamila) Já třeba jsem HR managerka pro jednu známou společnost a VŠEM studuji :-). Věř mi, že to jde. V mém ročníku je jich hodně takových - na kombinovaném máme obchodního ředitele a jednatele firem. Spíš si říkám, že ty lidi ze soukromých mají alespoň trochu sebevědomí. Na rozdíl od lidí, kteří pocházejí z veřejné. Tam mi vždy přijde fajn CV a ten člověk je pak jak "mouchy snězte si mě", to se mi moc u studentů soukromých nestává. To jen tak poznatek z praxe. reagovat zde
        Email: kamila.kamkaseznamcz
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.06.2016 14:06:36, x) Rád bych viděl tu firmu, která si jako HR managera vybere někoho, kdo neumí ani pořádně česky. :D reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (26.06.2016 23:04:46, Kamila) Pro x: Nejsem z ČR chytráku a bohužel mi občas nějaké to slovo vypadne, ale snažím se. Lepší argumentaci nemáš?S04 reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.06.2016 15:17:12, John Hull) OMG, plést si státní a veřejnou VŠ, to snad už není normální, vždyť to je absolutně elementární znalost, tisíckrát se to tady omílalo.

      A netvrdí se tady, že lidé ze soukromých VŠ si práci nenajdou - vždyť dnes při rekordně nízké nezaměstnanosti si najde práci i bezrukej, bezhlavej a beznohej člověk s vystudovanou základní školou. Bez problémů si najdou práci i absolventi soukromých ekonomických univerzit, ale přece jen stále většinou jen na pozice, kde by s klidem stačila střední škola.

      A netvrdí se tady, že se nemůže najít někdo, kdo z veřejný vysoký školy najde horší práci než jeho srovnatelný kolega ze soukromý vysoký školy. To se může stát a zcela jistě se to již mnohokrát stalo i mnohokrát ještě stane, na VŠ studují tisíce lidí a zákon velkých čísel je neoblomný!

      Hodně záleží, co se myslí tím, "uspěje na trhu práce", každý člověk má jiné preference, požadavky i ambice. Někomu stačí, když si najde práci v oboru. Jiný očekává, že si najde práci nejen v oboru, ale i na slušné pozici za slušné peníze (a pojem slušný taky každý vnímá jinak).

      Nejsnáze lze kvantifikovat nástupní plat absolventa či plat absolventa po X letech; a samozřejmě se zjišťuje a porovnává nějaká střední hodnota, nejčastěji průměr.

      Tvrdí se tedy tady, že v !průměru! se jednoznačně lépe uplatní na trhu práce absolvent z veřejné vysoké školy než jeho srovnatelný kolega z soukromé vysoké školy, a to z pohledu jak nástupní pozice tak nástupního platu. To je fakt, to je pravda, to je realita.

      Tvrdí se tady, že i když je třeba talentovaný, nadaný student na soukromé VŠ, tak při vstupu na trh je znevýhodněn proti svým kolegům. Pravděpodobně ne v regionálních firmách, možná ne (ale spíše ano) v firmách průměrně známých, národních, sídlících v krajských městech. Ale zcela určitě ano v nadnárodních TOP firmách sídlících (či pobočka) v Praze - a tam přece budou chtít ti nejlepší mířit, nebo ne? Stejně jako v investičním bankovnictví v Londýně nemají šanci absolventi VŠE, tak nemají šanci (nebo mají velmi malou šanci) absolventi soukromých VŠ třeba v Praze v McKinsey či v BCG, kde průměrný plat je 130 klacků měsíčně. Firmám přijde třeba 700 CV na TOP absolventskou pozici a první selekce se vždy dělá podle studovaný VŠ, podle čeho jinýho, když jde o absolventskou pozici? A jaký je poměr přihlášených/přijatých do BIG 4 z VŠE x VŠEM?

      Osobně já jsem v posledním ročníku na ekonomické veřejné vysoké škole a budu státnicovat - poslal jsem na trh svoje CV, a už teď mám od firem několik zajímavých nabídek s nástupním platem +35 měsíčně. A troufám si tvrdit, že kdybych měl v CV soukromou VŠ, tak bych takový nabídky nedostal. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (17.06.2016 19:17:48, donald) Já mám soukromou školu, ne tedy ekonomický obor, a pracuji něco přes rok, a průměrně mám měsíčně cca 40 000 kč. reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 08:02:40, John Hull) To nijak nevyvrací můj příspěvek kačere. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 09:53:42, xxx) Nabídka je často jiná než pak realita
        u BIG4 či v zahraničí absolutně nejlépe uspějí absolventi ( mluvím o ekonomických školách) z IES FSV UK, informace o jejich uplatnění na stránkách IES či se dají najít i statistiky přímo o BIG4. Čili kdo chce studovat v ČR fakt kvalitní ekonomii, tak IES. Pak následuje VŠE.
        Ale zda se uplatní absolvent z dalších asi 20 veřejných fakult či ze soukromek odlišně, to je odvážné tvrzení, které není ničím podložené. reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 10:48:39, Adam) Ano, kdo chce jít studovat ekonomii, tak ať jde studovat IES. To však chce studovat málo lidí, navíc i nabídka pozic teoretických ekonomů není velká. Většina studentů chce po studiu pracovat v podnikové sféře, proto je pro ně lepší studovat business school. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 12:17:07, xxx) Toto vzdělání je natolik kvalitní, že se absolventi uplatní více méně kde chtějí, v BIG4, v bankách aj. přehled např. zde http://ies.fsv.cuni.cz/cs/node/43. Čili nejen teoretičtí ekonomové. Platy např. zde http://ies.fsv.cuni.cz/default/file/get/id/28461, což samozřejmě neodpovídá platům např. v akademii věd nebo na školách, kdyby se uplatňovali jen jako teoretici, tedy uplatnění je opravdu široké.
            Ano, škola je pro běžnou populaci dost těžká, proto se tam neženou tisíce lidí, ale pro získání v ČR mimořádného vzdělání je top.
            Já jen k těm směšným diskuzím, jestli jsou horší soukromé školy nebo nějaká ekonomická fakulta kdo ví kde, v porovnání s IES neobstojí ani jedna. reagovat zde
            • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 12:18:47, xxxx) IES, to je spolek levicových ideologů. reagovat zde
              • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 12:27:22, xxx) hmm
                ale absolventi mají po 5 letech zdaleka největší příjmy
                a do BIG4 jsou přijímáni v poměru uchazeči/ přijatí opět nejčastěji
                co to má společného s levicí? mj. a kdo je ten představitel levice na IES?
                reagovat zde
                • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 12:40:34, xxxx) Oldřich Dědek, Pavel Mertlík, Jaromír Baxa, Petr Janský, Štěpán Jurajda, Filip Pertold a další reagovat zde
                  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.06.2016 13:01:45, xxx) To je samozřejmě k diskusi, co je levice atd. i ta jednotlivá jména.
                    Ale bez diskuse - získané vzdělání je v ČR to nejlepší co lze (v ekonomii).
                    Tak to je
                    Nejsou to kyselé hrozny? reagovat zde
                • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.06.2016 15:31:38, x) To je - bohužel - častá patologie v diskuzi o ekonomických problémech, která není omezena na pokleslou "diskuzi" pod novinovými články. Blízkost ideologie k ekonomickým problémům je logicky těsná, protože vlastně jen ideologie (nemyšleno pejorativně) říká, co je to "správné", kam by měly směřovat naše snahy. Z toho pak plyne i hodnocení jevů, které nemají potenciál být skutečně katastrofální. Bohužel důsledkem je ti to, že slabším povahám přeskočí a jakéhokoliv oponenta si onálepkují jako "levicového" resp. "pravicového", čímž se zbaví problémů s tím, že má zásadní připomínky k jejich oblíbeným teoriím (podobnost s kašpary kolem Konvičky i kašpary kolem HateFree není náhodná).

                  Když jsem byl ještě studentík gymnázia, tak mě právě takový agilní trouba ověnčený akademickými tituly přesvědčil, že není dobrý nápad studovat ekonomii. Teprve mnohem později jsem naznal, že vtípky o "modrém VUMLu" na NF VŠE a "oranžovém VUMLu" na IES FSV UK jsou hodně nadnesené, ale to už jsem se vydal po jiné dráze, která mě dovedla až k základnímu výzkumu v biologických vědách. reagovat zde
                  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2016 10:44:23, Zorbion) To, že je to nadnesený je možný, ale pokud je to alespoň trochu pravdivý, tak to IES celkem diskvalifikuje! reagovat zde
                    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2016 12:02:44, x) Tak to jsme se nepochopili. Nějaký vztah k ideologiím dejme tomu politické filozofie má každý dobrý ekonom - vědec. Konkeckonců nějaký vztah mít musí, protože od toho se odvíjí jeho práce. Jenže skutečně dobrý vědec na to má náhled, ví, že v pozadí jeho motivace je jeho subjektivní hodnotový řebříček. Tím si je vědom toho, že jeho závědy mohou být slabší. Ekonom, který si toto neuvědomuje, ale má pocit, že jeho oblíbená teorie je absolutně platná téměř ve smyslu matematických axiomů, je špatný vědec - bez ohledu na to, zda je (abych zmínil extrémy) fanouškem tvrdého jádra komunistů nebo třeba libertariánů. Takoví, pokud vím, na IES nejsou; zato je spousta takových chytrolínů na jiných místech vč. řady pracovišť VŠE, mají více mediálního prostoru a protože převažují v "pravicové retardaci", celkem vesele si IES nálepkují. reagovat zde
                      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2016 13:17:20, Zorbion) Pochopil jsem to správně. To, že ekonomové mají vztah k ideologiím volného trhu, to je naprosto logické. Ale ekonom podporující socialismus, to je šokující zjištění. S08 reagovat zde
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2016 13:23:34, x) V tom případě nechápete, o čem je ekonomie.
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2016 13:31:13, Zorbion) Ne, vy nechápete o čem je ekonomie. Já ji studoval usilovně a tvrdě mnoho let.

                          Ekonomický expert ČSSD, Václav Franče, absolvent IES, šok S08.
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2016 15:32:26, x) Evidentně jste studoval špatně.
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.06.2016 16:22:56, Zorbion) Ne
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.06.2016 08:15:47, x) Vzhledem k tomu, že nejste schopen rozlišit mezi ekonomickou teorií a politickou ideologií, je evidentní, že jste ekonomii nepochopil. Myslíte jako politruk - a to je jednoznačné selhání při studiu. Tedy pokud jste nevystudoval nějaký prakticky orientovaný obor, pak jste jen nepochopil těch několik málo teoretických kurzů na začátku studia. Pak to není až tak špatně, ale Dunning-Kruger v tom rezonuje také.
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.06.2016 12:07:37, Zorbion) Z tvé strany by to chtělo být více pokorný a mít otevřenou mysl, jinak nemá diskuze žádný smysl.
                          Osobně jsem studoval teoretickou ekonomii, takže jsem schopen rozlišit mezi ekonomickou teorií a politickou filozofií velmi dobře. Souhlasím s tím, že nějaký vztah k politickým ideologiím má i ekonom vědec, ale lišíme se v kauzalitě. Tvrdím, že politická ideologie nespadla sama z nebe, ale že si člověk obecně vytváří hodnotové soudy na základě toho, co zná, z velké části na základě znalostí ekonomie. Když pozitivní ekonomie popisuje fakta a ekonomické vztahy mezi subjekty a normativní ekonomie dává doporučení, co by se mělo dělat, tak opravdu nevím, jak mám respektovat odbornost ekonoma, jenž podporuje ideologie, jejichž doporučení jsou v přímém protikladu se závěry ekonomických poznatků. Příklad: Ekonomická teorie nás informuje o nemožnosti ekonomické kalkulace za socialismu a ten samý člověk pak bude podporovat politické strany prosazující socialistický směr?! Opravdu bych nevěřil, že ještě v roce 2016 bude existovat někdo, kdo bude obhajovat tzv. levicového ekonoma. Tohle je jeden z mých posledních příspěvků tady v diskuzi. Nevěřím, že to myslíš vážně. Kdyby snad ano, tak řeknu kolegům z fakulty ať se sem přijdou zasmát. A z mého pohledu nemá smysl diskutovat s trollem.
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.06.2016 12:56:25, x) Takže jste selhal při studiu. Už jen vaše argumentace to jednoznačně dokazuje, protože plácáte páté přes deváté, vypořádáváte se s vlastní smyšlenkou a nejste schopen rozlišovat mezi hypotézou, modelem, teorií a faktem. Ale buďte klidný, to se stává i v jiných oborech. Existují i kreacionisté s biologickým vzděláním, homeopaté s medicínským vzděláním nebo třeba konstruktéři perpetum mobile s technickým vzděláním. Jen to vaše perpetum mobile není pro neznalé tak očividné. Ani takový defekt obvykle není na překážku rutinní činnosti, zejména pokud je selektivní a pokud je předmět této činnosti dostatečně vzdálen od defektu.
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.06.2016 13:46:56, Zorbion) OK, zase žádný argument, jen obviňování z neznalosti. Myslím, že nezaujatý čtenář už si obrázek udělal.
                        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (23.06.2016 23:57:26, Majka) Zorbione, pěkně Vám to Xko nandalo a víte co - má pravdu.
                          Email: majka.drabkova34seznamcz
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.06.2016 00:00:36, Majka) Hele ty Hulle, oni existují i státní víš? Počti si a příště prosím nebuď tak chytrej :-). Nemám to ráda.

        Státní vysoké školy

        a) Policejní vysoká škola v České republice:

        Policejní akademie České republiky v Praze

        b) Vojenská vysoká škola v České republice:

        Univerzita obrany reagovat zde
        Email: majka.drabkova34seznamcz
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.06.2016 14:12:20, x) Jistě, po světě běhají milióny absolventů Ekonomika obrany státu :D reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.06.2016 01:19:20, Nikol) Já studuju Policejní akademii České republiky, to je státní škola, ne veřejná! reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.06.2016 13:36:55, xxx) Velmi překvapivě byly v noci přidány dva příspěvky pod různými přezdívkami s obdobným obsahem. :D :D Myslím, že tady snad nikdo nevěří, že studuješ státní školu a že sis to nevymyslela až ex post. reagovat zde
          • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (25.06.2016 21:23:00, Nikol) Neumíš uznat svou chybu a kopeš kolem sebe. S09 reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Studium na VŠEM - Ostatní
  2. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
  3. První rok studia na VŠEM - Ostatní
  4. Recenze na VŠEM po 3 letech studia - Výběr vysoké školy
  5. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
  6. komentář o VŠEM - Ostatní
  7. VŠEM - hodnocení dosavadního studia - Ostatní
  8. Studium VŠEM - hořká zkušenost - Ostatní
  9. Recenze VŠEM - Ostatní
  10. Studium na VŠEM - Informace o studiu

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.