VŠE FFÚ Finance nebo VŠE FIS Aplikovaná informatika


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 19.03.2015 16:17:39, Zoldar, zhlédnuto: 1398x, reakcí celkem: 5Reagovat na příspěvek
Zdravím,
letos se budu hlásit na vysoké školy a mezi mými favority jsou právě obory Finance a Aplikovaná informatika na VŠE. Nechci se ptát na náročnost ani na příjímačky, to je, řekl bych, individuální, a jsem přesvědčen, že obě příjímačky zvládnu dobře. Studijní plány a popisy oborů jsem pročetl mnohokrát, ale stále si nedovedu představit jaké jsou pracovní možnosti vycházející z těchto oborů.
Abych se mohl rozhodnout nejlépe, musím nejdřív vědět jaká kariéra by mi v budoucnu vyhovovala, tj.:

Jaká konkrétní pracovní místa by se mi zpřístupnila z oboru Finance (mgr. studium - rád bych pokračoval) nebo Fin. Inženýrství, popř. Bankovnictví a Pojišťovnictví?
A jaká zase z oboru Informační management (mgr.)?

Obory jsou na webu VŠE popsány velmi obecně a týkají se spíše toho co se učí na škole, ale já bych chtěl vědět jak by následná denní práce vypadala, tj.:

Jaká je náplň pracovních míst vycházejících z těchto oborů?
Jaká je pracovní doba (hodiny, víkendy, dovolená)?
Kde bych pracoval?
S čím a s kým?
Plat?

O těchto věcech nemám vůbec žádnou představu a proto doufám, že mi to někdo objasní.
To vše samozřejmě závisí na zaměstnavatelích, jen mi jde o celkový obraz toho, co by mě mohlo čekat.

Děkuji moc za odpovědi! :)



Email: lavaccafgmailcom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.03.2015 01:16:28, A.) Ahoj,
    takovéhle věci jsou strašně individuální. Samotná škola, obor, ti nezaručí, že najdeš v tom či tom oboru uplatnění. Záleží jen na tobě, jakým směrem se budeš ubírat, jakou praxi si uděláš, kde se pak uchytíš. Pro představu některých pozic si můžeš ale pročíst tohle: https://absolventi.vse.cz/uplatneni-absolventu/typove-pozice/ a tohle: http://absolventi.vse.cz/wp-content/uploads/2013/03/uplatneni-absolventu-vse-2011.pdf reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.03.2015 08:04:53, Ekonom) Z nejnovější zprávy (to tahle není, ale nebudu ji hledat) vyplývá, že jsou na tom absolventi 5 pražských fakult již cca velmi podobně (zlepšilo se uplatnění absolventů NF - soudím díky výrazně lepším/inteligentnějším studentům nabíraným od 2007 a novému oboru ekonomická analýza), s tím rozdílem, že: 1) nejvyšší platy mají absolventi FISU (celkem logické - třeba na MU jsou absolventi FI taky nejlépe hodnoceni) 2) nejširší ekonomické znalosti mají absolventi NF, kteří by ale též nejčastěji nově volili nějaký jiný hlavní obor - většinu trochu zachraňuje dobře zvolená vedlejší specializace, ale jsou i lidi, co mají kromě hlavního oboru Hospodářské a politické dějiny třeba Filosofii jako vedlejší...
      Před x lety by si studium na VŠE nevybralo 5 % absolventů, dnes je to 10 %..., trochu se tam ale udává i vliv větší obtížnosti (od 2009) povinných předmětů na bakaláři (účetnictví, statistiky, matematiky na NF)
      Nezaměstnanost absolventů VŠE je ale stále velmi nízká a průměrný plat po 3-5 letech praxe poměrně stále vysoký, ale záleží i na jedinci, na tom, jak je aktivní, kolik má mimoškolních aktivit, co vystudoval, jaké má IQ..., to IQ je velmi podstatné. reagovat zde
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.03.2015 17:22:32, Petr Vondra) "Před x lety by si studium na VŠE nevybralo 5 % absolventů, dnes je to 10 %..., trochu se tam ale udává i vliv větší obtížnosti (od 2009) povinných předmětů na bakaláři (účetnictví, statistiky, matematiky na NF)"

        Především to souvisí s populačními ročníky, kdy je tolik míst na VŠ že se tam dostanou i lidi co nemají na VŠ vůbec co dělat. Krom toho obtížnost a kvalita školy nekoreluje s platem a ani nutně uplatněním. Zmiňovat obtížnost u VŠ, no dobře, počítám že jsou lidi kteří musí na zvláštní, když je těžká normální základka...

        " co vystudoval, jaké má IQ..., to IQ je velmi podstatné. "

        VŠE... ROFL, nedna z lehčíh VŠ, divím se že toto má někdo odvahu zmiňovat.

        reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.03.2015 19:36:44, Ekonom) "Především to souvisí s populačními ročníky, kdy je tolik míst na VŠ že se tam dostanou i lidi co nemají na VŠ vůbec co dělat. Krom toho obtížnost a kvalita školy nekoreluje s platem a ani nutně uplatněním. Zmiňovat obtížnost u VŠ, no dobře, počítám že jsou lidi kteří musí na zvláštní, když je těžká normální základka..."

          Kdyby se to netýkalo VŠE, tak bych s tebou snad i souhlasil.
          Oproti tvému argumentu mluví však jeden vcelku zásadní logický zádrhel - a to ten, že dotazovaní absolventi pocházeli z výběrovějších ročníků.
          Uvedu ti to na příkladu NF.

          Ročník nástupu 2005 - vzali cca polovinu, ročník nástupu 2009-2010 - vzali jednoho z pěti... = pokud se lepším studentům, resp. absolventům zdála náročnost studia vyšší (respektive studium hodnotili jako náročnější než ročníky méně výběrové (což se projevilo i na jejich úmrtnosti a větší neúspěšnosti předmětů), tak pak na tom podle prosté logiky asi něco bude... (nehledě na fakt, že ti sami učitelé i řeknou, že třeba závěrečný test z účetnictví (povinný předmět pro všechny fakulty), kde máš zaúčtovat nechutnej mega příklad plnej chytáků (kde se ještě za nesprávné odpovědi odečítají i body) je oproti letům před rokem 2009 velmi obtížný)

          Ostatní fakulty si (ve výběrovosti) oproti situaci před dvaceti lety taktéž nijak výrazně nepohoršily.
          I když nás čekají výrazně populačně slabší ročníky (už od 2012?) - ale o těch tu nikdo nehovořil, řeč byla o těch, co nastoupily v 2009-2010.

          "VŠE... ROFL, nedna z lehčíh VŠ, divím se že toto má někdo odvahu zmiňovat."

          Odvahu mám, stejně snad jako IQ (na rozdíl od někoho), myšleno je to samozřejmě tak, že pokud chceš třeba do BIG 4, tak musíš udělat testy z logiky (který jsou dost obtížný), tedy je celkem podstatný, jak ti to pálí...
          Aneb to, proč NF dotáhla v uplatnění ostatní fakulty (kromě relativně malýho FISU, ten je na špici), je jednoduše proto, že tam šli v těch pop. silnějších ročnících (2009-2010) mnohem kvalitnější lidi, kde ty nejchytřejší z nich pak studium i zvládli a většina z těch nejchytřejších pak pokračovala i na relativně novém (avšak ne úplně triviálním) oboru ekonomická analýza, což je obor, kde když máš IQ, vezmeš si jako VS peněžní ekonomii a bankovnictví, tak máš cestu do ČNB a většiny bank celkem solidně vydlážděnou...






          reagovat zde
        • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (25.03.2015 00:53:49, ****) Obvykle se nerad účastním podobných diskusí. Dnes mám ovšem nějakou zvrácenou náladu. Uvedu jen nějaká data. VŠCHT podíl absolventů bakalářského studia v roce 2013 vůči zapsaným o 3 roky dříve 33%. Pro FIS VŠE jsou volně dostupné informace i za jednotlivé obory. Stejný ukazatel pro rok 2013: např. Informatika: 31%, matematické metody 46%, statistické metody 22%... Pro rok 2012 z FFU: bankovnictví 34%, finance 40%, daně 43%, EKP 53%. Na VŠE FMV pak některé obory míří až k 70%. Dále třeba FJFI 18% za rok 2013... Pasáž věnovaná IQ se mi tedy jeví asi stejně nesmyslná jako tvá věnovaná obtížnosti VŠE. "Jestli pak je to taky homogenní?" :) reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. EKF Účetnictví a daně X finance - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
  2. Elektrotechnika nebo aplikovaná informatika/automatizace - Výběr vysoké školy
  3. FIS - aplikovaná informatika - Výběr vysoké školy
  4. Podniková informatika, finanční a pojistná matematika - Masarykova univerzita
  5. Podniko.-Finance-Mezinárodní obchod-ZČU,výhody a nevýhody? zkušenosti ?? - Výběr vysoké školy
  6. Podniková informatika, finanční a pojistná matematika - Výběr vysoké školy
  7. VUT (FP) vs MUNI (ESF) - informatika - Výběr vysoké školy
  8. Aplikovaná nanotechnologie, bakalářské studium, máte někdo zkušenost? - Informace o studiu
  9. Univerzita Karlova - finance - Ostatní
  10. CVUT FIT nebo TUL informatika - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.