Co po střední? (jazyky) - SPĚCHÁ


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 09.04.2017 14:04:20, Nikola, zhlédnuto: 416x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
Ahoj,
jsem ve třeťáku na střední pedagogické škole (obor pedagog. lyceum).
Po střední bych se ráda věnovala jazykům (na škole mám zatím jen angličtinu - ta mi jde, a němčinu - učitelka nás nic nenaučí, takže umím jen pár slov a frází), ale nevím kam dál jít.
Ráda bych si zlepšila angličtinu + se od základu naučila nějaký další jazyk, ale chci abych se fakt učila jazyk a ne nějaké věci okolo (jako například na pedagogic. fakultě univerzity Karlovy - tam ani tak nejde o jazyk, ale o historii atp. a o to nestojím).
Ráda bych nějakou STÁTNÍ vyšší odbornou nebo vysokou školu, která studium angličtiny + jiného jazyka nabízí a abych přitom třeba zvládla chodit na brigádu.
Při nejhorším nějaké dobré kurzy, ale ne za přehnané ceny, nemůžu si nic drahého dovolit.
Ráda bych se pak uplatnila jako překladatelka/tlumočnice pro nějakou firmu, nebo zkrátka nějaká práce s cizími jazyky (příp. něco v oboru obchodní angličtina).

Moc děkuji za každou radu, prosím, buďte konkrétní. Odkazy na konkrétní instituce uvítám - nejlépe PARDUBICE nebo PRAHA + blízké okolí.

Email: nikola.voparilovawindowslivecom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (09.04.2017 17:55:55, x) 0. Terminologická poznámka: Státní vysoké školy jsou dvě, Univerzita obrany a Policejní akademie. Ten správný pojem je veřejná vysoká škola.
    1. Znalost reálií nezbytně patří k plnému vysokoškolskému studiu. Zdánlivá zbytečnost, ale jen díky znalosti reálií je možné plně pochopit i velmi jemné jazykové nuance. Podobně je třeba mít i trochu náhled do fungování jazyka, protože se tak nějak očekává, že absolvent jazykově orientovaného oboru na vysoké škole bude schopen jazykové znalosti uplatnit mj. tím, že bude schopen efektivně překládat.
    2. Ke studiu "jen jazyků a ničeho navíc" jsou určeny jazykové školy. Pokud chceš skutečně jen jazyk a nic víc, podívej se po kurzech, třeba bude nabídka AJ + jeden světový jazyk od nuly jako pomaturitní studium celkem dostupná. Pokud se nemýlím, v roce po maturitě můžeš na jazykové škole studovat jako student, tedy především za tebe stát zaplatí zdravotní pojištění.

    Tedy pokud chceš studovat jen jazyk a nic víc, není pro tebe vysoká škola ta pravá volba. Pokud uznáš, že má smysl studovat i reálie, podívej se na nabídky FF UK a FF MU - v některých "exotických" jazycích nevyžadují ani předběžné znalosti příslušného jazyka, "pouze" zájem a alespoň rámcový přehled o reáliích příslušného jazykového okruhu. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (10.04.2017 16:16:07, ...) Jazyk a co dál? V dnešní době není jazyk žádná výhoda ani nic navíc, je to nutnost a pro všechny vysokoškoláky a většinu středoškoláků s maturitou, samozřejmost. To, že tě baví, je velké plus, ale bohužel poohlídl bych se, co dál tě baví. Protože člověk, kterého baví matematika, biologie, fyzika, informatika, ekonomika a nemá problém s jazykem (i když ho třeba nebaví tak moc, jako tebe) se uplatní daleko víc. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (24.10.2017 20:41:55, Dana) Pokud bys chtěla být překladatelka či tlumočnice, musíš znát i něco víc než jen jazyk, protože bez toho se téhle činnosti nejde věnovat pořádně. Ač se to může zdát nepodstatné, řada překladatelů ti potvrdí, že se jim to později v praxi hodilo.
    Doporučuji především obory na Ústavu translatologie FF UK v Praze, ale zrovna angličtinu bys musela umět vážně hodně dobře, aby ses tam dostala.
    Každopádně jen jazyk není něco, za co bys mohla dostat titul. Pokud se chceš vážně věnovat překladatelství/tlumočnictví, prostě to bez všeho okolo nepůjde. Jazyk nestačí.
    Pokud bys chtěla dělat něco jiného, zkus spojit jazyk například s ekonomií, pokud bys chtěla dělat v nějaké firmě. Zase by ale nešlo jen o jazyk, je důležité vědět i něco o té ekonomii apod. Nebo třeba na UHK se dá studovat Angličtina pro cestovní ruch.
    Ale jak už bylo řečeno, vždycky je potřeba umět víc, než jen ten jazyk. reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. VŠ dálkově - humanitní směr, jazyky - poraďte prosím - Výběr vysoké školy
  2. VŠ zaměřená na jazyky - Výběr vysoké školy
  3. Co studovat, jakou vybrat VŠ? + Jazyky - Výběr vysoké školy
  4. Výběr VŠ - co s matematikou a jazyky? - Výběr vysoké školy
  5. Tutor,Sokrates, nultý ročník SPECHA - Přijímačky, přípravné kurzy
  6. Chci učit NJ na střední - Výběr vysoké školy
  7. jazyky - České vysoké učení technické v Praze
  8. Rady pro budouciho prvaka na Pdf (Cizi jazyky pro cestovni ruch) - Univerzita Hradec Králové
  9. Nevím kam na vysokou školu, střední kosmetička - Výběr vysoké školy
  10. Dva cizí jazyky na ekonomických fakultách? - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.