VŠEM - hodnocení dosavadního studia

Kategorie: Ostatní


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 01.12.2019 13:02:13, Karolína Hrušková, zhlédnuto: 853x, reakcí celkem: 0Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekZdravím.
Ráda bych se s Vámi podělila i o své dosavadní zkušenosti s Vysokou školou ekonomie a managementu. Sama jsem tu při výběru školy hledala názory a tak si myslím, že by bylo určitě fajn přidat i trochu ze svého pohledu. Samozřejmě, je to pouze můj názor a zkušenosti a nemusíte s ním souhlasit.
Pro začátek bych ráda uvedla, že jsem jistou chvíli studovala na státní škole, která mi ovšem moc nevyhovovala, a to nejen systémově (i díky velmi nepříjemnému děkanátu), ale nakonec i oborem, který se prezentoval jinak, než se nakonec ukázal být. Při druhé volbě jsem tak do hledáčku umístila i soukromé školy, kdy jsem celkem navštívila během DOD tři a upřímně říkám, že právě z VŠEM jsem odjížděla absolutně nadšená. Vím, že někteří tady to měli obdobně a pak jak jsem tak pročítala, tak přišlo velké zklamání. Já si ale takto stěžovat absolutně nemůžu. Aktuálně jsem v polovině druhého ročníku prezenčního bakalářského studia na oboru marketing a stále zažívám pocit, že co do školy dám, tak to mi i vrátí. Jednoduše, že za práci dostanu ony pověstné koláče. Pojďme si to ale trochu rozebrat.

Školné – ano, školné rozhodně jsou vyšší částky, ale škola nabízí fajn možnosti, jak ho nemít až tak vysoké. Přiznám se, že osobně mám školné Premium a dalo by se říct, že si tak trochu platím klid. Prozatím jsem nemusela nikdy nic navíc doplácet, naopak jsem díky škole získala ubytovací stipendium či možnost zlevněných věcí i včetně jídla, což je vždycky fajn. Vím, že se někdy objevují hlášky typu, že škola chce studenty finančně vycucávat, ale mě osobně se zdá, že to její hlavní cíl není, protože přeci jen spokojený student je daleko lepší reklama pro další možné studenty než někdo kdo má pro školu jen stížnosti. Já třeba sama školné vidím tak, že si člověk zaplatí za naprosto stejný základ, tedy výuku a praktika plus další možnosti, ale samozřejmě, že pokud chce někdo nižší školné, tak to škole musí nějakým způsobem „vrátit“. Tak třeba vnímám ony studentské aktivity či hlídání si podmínek. Upřímně mi ty podmínky nepřijdou až tak špatné, co se minimálně školného Standard týče a takové kredity si člověk musí hlídat i na škole státní.

Výuka a zkoušky – výuka mi vyhovuje a už v prvním ročníku jsem pochopila, že díky skladbě předmětů budu mít vcelku dobrý rozhled pro daleko větší množství pozic. Oceňuji také, že se výuka zaměřuje na to hlavní, protože co si budeme povídat, tak právě to je vždycky úplně to nejpodstatnější. Lektoři jsou moc fajn, znalci z oboru a oceňuji některé z nich, že dají i jinou možnost ukončit předmět než regulárním elektro testem. Ač někteří mohou EZK nazvat jednoduchými, člověk se to stejně pořád musí naučit, aby se mu to nevymstilo, každopádně právě zkoušky během hodin mi přijde jako skvělé upevnění znalostí nebo vyzkoušení daných věcí přímo na hodině.

Praktické aplikace – ano, další takový asi strašák. Kapacity jsou sice malé, ale přeci jen je to z určitého důvodu a navíc i po prvotním honu po spuštění přihlášení se některá místa dodatečně i tak otevřou. Samotná praktika se různí, já se snažím si vybírat ty, která jsou mi tématem blízká, a nemohu si zase stěžovat. Výstupy jsou adekvátní, někdy třeba náročnější, ale zase jde o určitý trénink.

Písemné práce – jedna z věcí, co mě děsila a o které jsem asi nejčastěji četla kritiku. Přiznám se, byla jsem z nich dost vystresovaná, protože ano, je pravda, že se na ně klade velký důraz, což je ale pochopitelné. Pořád to beru tak, že jinde se píší tuny seminárek a jiných prací, zatímco u nás chtějí opravdu minimum, ale za to kvalitní. Prostě a jednoduše, kvalita nad kvantitu. Já osobně mám za sebou dvě seminárky, obě hodnocené za A, a stejně tak dvě eseje, které se mohou psát na opravdu zajímavá témata. Četla jsem i kritiku na „obhajobu“ těchto prací, ale zase mi to nepřijde jako něco špatného. Je to určitý trénink na obhajobu bakalářské práce a člověk tak pak není tak překvapený, jako kdyby to nikdy v životě nezkusil.

Studijní a vedení školy - velmi jsem ocenila i třeba možnosti individuálního studijního plánu, abych využila volný čas a vyzkoušela jsem si tak i z části studium kombinované. Celkově musím ještě pochválit studijní oddělení školy, protože je fajn, když si Vás někdo pamatuje, nejste jen pouhé číslo a můžete se na ně aktivně kdykoli obrátit a vždy Vás přivítají s úsměvem. I taková drobnost je pro mě plus, neboť jsem zažila děkanát otevřený třikrát týdně s velmi nepříjemnou řvoucí paní, kterou jsem i při ukončení studia radši podplatila bonboniérou, aby na mě byla trochu milejší. To se Vám na VŠEM nestane, tam by si tu sladkost naopak spíš zasloužili.

Změny podmínek – další hojně diskutovaná věc. Ano, podmínky se mění, ale není to nikterak často. Samozřejmě jsou věci, které člověk přijme s radostí, některé naopak vůbec ne a trochu si klepe na čelo, ale takhle je to všude. Člověk to prostě musí přijmout a nějak tak věřím, že je to vždy z nějakého vyššího důvodu než z vrtochu školy.

Upřímně už nevím, co ještě dodat. Možná je to tím, že jsem šprt, který vše hodně hrotí, ale jsem na VŠEM jednoduše spokojená. Do dnešních dnů razím heslo, co mi bylo řečeno na úvodu do studia a to, abych školu ukrajovala jako salám. A to taky dělám. Jednoduše na naší škole nebudete mít problém, pokud přijmete její pravidla za vlastní a budete podle nich hrát. A rozhodně se to dá zvládnout s jakýmkoli školným, jen to chce mít zájem a na vše se radši zeptat. Kdo se totiž neptá, tak se nic nedozví a pak je to špatné. VŠEM tedy za sebe jednoznačně doporučuji. Jako všechno má i VŠEM svoje zápory, ale pro mě osobně převládají pouze ta pozitiva.



Email: hruskovakajaseznamcz

Podobné příspěvky:
  1. Studium na VŠEM - Informace o studiu
  2. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
  3. Recenze na VŠEM po 3 letech studia - Výběr vysoké školy
  4. První rok studia na VŠEM - Ostatní
  5. Hodnocení Ing. studia na VŠEM - Výběr vysoké školy
  6. Zkušenost studenta z VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  7. Studium VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  8. VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  9. Zkušenosti na VŠEM- ANEB PROČ JSEM SI VYBRALA TUHLE ŠKOLU - Ostatní
  10. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.