Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Vložit nový.
Kategorie.
Vysoké školy.
Přidej se k nám.
Anketa.
Dle čeho volíš mezi veřejnou nebo soukromou?

Veř. je kvalitnější (25%)
 
Souk. je lehčí (10%)
 
Souk. je kvalitnější (15%)
 
Veř. je zdarma (36%)
 
Na souk. mě vezmou (12%)
 

Celkový počet odpovědí: 3186.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

Vejška.cz v novém kabátě!

Kategorie: Novinky


07.01.2010 00:10:25, Tým Vejška.cz, zhlédnuto: 539x, reakcí celkem: 0Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekKe dni 7.1.2010 jsme spustili novou verzi stránek. Na první pohled je jistě patrný zcela nový design webu, ten mění i rozvržení jeho prvků, zejména pak navigaci. Při hlubším pohledu zjistíte, že změn je více. V tomto článku se Vám změny pokusíme trochu přiblížit.

Jak možná víte, web Vejska.cz je v provozu již od roku 2004 a za tu dobu ho navšívilo přes 1.3 miliónů návštěvníků. Průběžně byl web doplňován a vylepšován, nicméně jeho grafika a jednotlivé prvky zůstávaly odbobné. Až nyní došlo ke zcela nové verzi, kterou jsme pro Vás připravovali cca 4 měsíce.

Důležité je říci, že nová verze obsahuje vše, co obsahovala verze předešlá plus jí doplňuje o nové funkčnosti a informace. Důraz byl kladen na přehlednost, obsah a přidanou hodnotu. Zůstává tak veškerý „luxus“ typu nulové registrace, minima reklamy a vše je stále dostupné zdarma. Nyní tedy k jednotlivým změnám.

Grafika je zcela nová. Rádi bychom na tomto místě poděkovali panu Janu Takácsovi z Shanna media s.r.o. za spolupráci a konzultaci grafiky. Nový design mění rozvržení jednotlivých prvků. V přechozí verzi bylo celé menu v levé části. Navigaci jsme nově rozdělili na tři části – hlavní menu, vedlejší a ostatní. Hlavní je v horní části webu největším písmem, pod ním je menším písmem menu vedlejší a ostatní odkazy jsou umístěné v patičce webu. Pro uživatele by tak mělo být jednodušší pohybovat se po webu, protože není rušen odkazy, které nejsou ve většině případů pro něj relevantní. Levá část obrazovky je využita jako tzv. menu dopňkové, které má zpravidla přímý vztah ke zobrazenému obsahu. Pravé boxy byly zcela odstraněny, tak aby samotný obsah, který je klíčový dostal více prostoru.

Vylepšení se dostalo filtrování dat. Každý list záznamů má nad sebou tzv. filtr, který umožnuje filtrovat data dle zadaného výrazu (včetně možnosti ignorovat diakritiku, velikost písma, ovlivnění vztahu mezi vyhledávaný slovy výrazu apod., které jsou součástí tzv. rozšířeného filtru.) Rozšířený filtr pak obsahuje také soubor parametrů, které je možné vzájemně kombinovat a docílit tak očekávaného výsledku.

Novinkou je pamatování nastavení stránky prohlížece. Nejlépe to ilistrujeme na příkladu. Např. v přehledu vysokých škol omezíte školy pouze na soukromé. Dále se přesunete např. do sekce studijní ch materiálů, kde si stáhnete materiál. Pak se podíváte zpět na stránku škol – školy budou stále omezené na soukromé. Tzv. prohlížeč si pamatuje vaše individuální nastavení každého zvoleného prvku až do doby, kdy daný filtr sami nezrušíte. Event. nevrátíte nastavení na původní hodnoty, přes „nastavit původní hodnoty“.

Stránka studijních programů se již chová intuitivněji a výsledkem jsou nalezené studijní obory a programy s možností prokliku na příslušnou školu (fakultu), nikoli jako dříve.

Články je možné nově psát ke konkrétní vysoké škole. Byly rozšířeny také o možnost vložení vlastního obrázku. Ke článkům je možné vkládat komentáře (event. je zakázat). Jednotlivé příspěvky (ať již v diskuzi nebo články) je možné nově také editovat. Je možné sledovat reakce na článek emailem nikoli pouze pro jeho autora, ale i pro autory jednotlivých reakcí. Doplněna byla také možnost propojení jednotlivých článků přes možnost Související příspěvky.

Inzeráty zadávané k brigádám byly přesunuty přímo do diskuze se zobrazením také v sekci brigád. Inzeráty ke knihám a skriptům byly přesunuty také do diskuze pod novou kategorii Bazar.

Všechny brigády jsou nově sjednoceny do jedné přehledné tabulky, kdy si můžete event. omezit pouze zdroj, který chcete. Stejně tak záznamy v sekci Přípravných kurzů a Knih a Skript.

Stránka přehledu vysokých škol je nově v sekci vysokých škol, kde jsou kompexní informace o vysokých školách a přehled je její součástí.

Tolik k zásadnějším změnám. Teď už by vás nemělo nic zásadního překvapit. Věříme, že nová verze je krok správným směrem, který Vám pomůže při vašem studiu. Budeme velmi rádi za jakékoli přípomínky, které pomohou odstranit “poporodní bolesti nové verze” a pomohou nám dále web vylepšovat k vašim představám.

Děkujeme za Vaší důvěru, kterou v nás vkládáte a budeme se těšit na další společné úspěchy.

Tým Vejška.cz

Email: emailvejskacz, Web: http://www.vejska.cz

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením článku (příspěvku) souhlasíš s jeho zveřejněním na webu Vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné článek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného článku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Je zakázáno používat cizí zdroje bez jejich uvedení.
  6. Je zakázáno používat vulgární slova.

Pravidla zobrazení

  1. Článek musí být schválen.
  2. Za obsah článku odpovídá jeho autor.
  3. Obsah článku musí být vysokoškolské tématiky.
  4. Vložení PR článku (kategorie Sponzorované) podléhá platnému ceníku.
  5. Komentáře k článku (pokud jsou povoleny) se zobrazí ihned po jejich vložení.

Pravidla provize

  1. Nárok na provizi vzniká dnem zveřejnění článku na webu Vejska.cz.
  2. Provize bude uznána pouze u článků, které jsou vlastním dílem jejich autorů.
  3. Provize bude připsána na uvedený účet (za splnění bodu 1) do 14 dní.
  4. Provizi lze nárokovat pouze u článku, u kterého bylo uvedeno číslo účtu.
  5. Výše provize je 100 Kč za každý schválený článek.
  6. Minimální vyplácená částka provize je 100 Kč.
  7. Provizi nelze kombinovat s běžícími soutěžemi.
  8. Tato akce je platná do odvolání.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 20.04.2024 08:51:02.