Zde je prostor pro Vaši reklamu.
Kontaktujte nás.
Vložit nový.
Kategorie.
Vysoké školy.
Přidej se k nám.
Anketa.
Kde při studiu bydlíš?

Na koleji (26%)
 
V podnájmu (24%)
 
Ve vlastním bytě (19%)
 
U rodičů (29%)
 

Celkový počet odpovědí: 4861.
Napiš nám.
Upozorni nás na chybu,
navrhni doplnění.
Zpětné odkazy.

Veřejná, nebo soukromá: jak si stojí univerzity v očích veřejnosti?


06.04.2019 18:25:43, Dominik Jezek, zhlédnuto: 1641x, reakcí celkem: 2Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekKaždý rodič by pro své dítě rád vybral tu nejlepší možnou vysokou školu. Prvním důležitým rozhodnutím může být volba mezi veřejnou, nebo soukromou univerzitou. Privátní školství má v České republice zatím kratší tradici a rodičům tedy chybí osobní zkušenost. Na mezinárodním poli však bývají nejprestižněji hodnocené právě univerzity soukromé a toto přesvědčení pomalu stoupá i u nás.

Podávání přihlášek na univerzity je již v plném proudu. Soukromé školy ale nemusí být vždy záchranou sítí, naopak mohou být i první volbou. Na jedné straně je sice nutné počítat s úhradou školného, za to ale některé z nich nabízí výhody, které by se ve veřejném školství těžko hledaly. Ty, podle průzkumu agentury STEMMARK zpracovaném pro University of New York in Prague, pramení zejména z menších tříd, užšího kontaktu s pedagogy, mezinárodního prostředí a také z lepších možností kariérního uplatnění.

Když soukromá tak mezinárodní
Téměř tři čtvrtiny dotazovaných ve věku 15-29 let ze zmíněného průzkumu vidí největší výhodu soukromých škol v osobnějším přístupu, který funguje díky menšímu počtu žáků na učitele. Individuální přístup zahrnuje často i častější komunikaci mezi profesory a rodiči. Jako kvalitnější hodnotili respondenti v průzkumu soukromé vysoké školy s mezinárodní výukou a u soukromých škol obecně vyzdvihovali praktický přístup k výuce a vyšší kvalitu zahraničního učitelského sboru. Průzkum také poukazuje na zvýšení vnímání kvality a prestiže privátních univerzit, zejména u mladší věkové kategorie do třiceti let, tedy vrstev, které mají již často s takovými školami zkušenost.

Hlavně najít uplatnění
Mezinárodně laděné soukromé univerzity mají výuku také častěji propojenou s praxí, a tak je i hledání zaměstnání snazší. „Konkrétně na University of New York nepřesahuje hodnota nezaměstnaných absolventů 1 %, a tím se řadí do trojice univerzit s nejlepšími republikovými výsledky v tomto ohledu. Mimo výuky čistě v anglickém jazyce nabízí také možnost zisku tak zvaného dvojího titulu, akreditovaného jak v Evropě, tak v Americe. Americké vysokoškolské tituly jsou uznávány po celém světě, zejména pak v amerických a nadnárodních společnostech,“ uvádí Daniel Šťastný, vedoucí katedry obchodní administrativa na UNYP.

Náskok díky angličtině
Téměř tři čtvrtiny účastníků průzkumu uvedli, že studium školy v anglickém jazyce dává absolventům náskok při hledaní budoucího zaměstnání. Zaměstnavatelé si také všímají studijních zkušeností z mezinárodního kontextu a mohou pro ně být při výběru uchazečů o pozici rozhodující.
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (30.05.2020 14:34:34, x) Fascinující, že je toto více než rok starý text. Takže už ani nekvalitní vysoké školy nemají zájem reklamně mlžit na tomto serveru. No, nedivím se, ze serveru se už dávno stala jen reklama na neschopnost pánů Holého a Lexy se rozhodnout. Tedy buď se serverem definitivně skoncovat, nebo do něj investovat nějakou práci, zajistit alespoň nějaký obsah a z diskuzí vymazat alespoň automaticky vkládaný spam, když už ne somrování podvodníků nabízejících vypracování závěrečných prací. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.04.2019 16:21:16, x) "Na mezinárodním poli však bývají nejprestižněji hodnocené právě univerzity soukromé a toto přesvědčení pomalu stoupá i u nás."
    Polopravda. Ve skutečnosti jsou mezi špičkovými univerzitami až na několik málo výjimek univerzity, které mají status podobný našim veřejným vysokým školám. Například v USA jsou to univerzity typu "private, non-profit". Univerzity typu "private, for-profit", tedy ty, jejichž profil odpovídá české soukromé vysoké škole (bez ohledu na právní formu), jsou až na několik málo výjimek školami značně na chvostě ve všech relevantních žebříčcích kvality.

    "Ty, podle průzkumu agentury STEMMARK zpracovaném pro University of New York in Prague, ..... z lepších možností kariérního uplatnění. "
    Celkem průhledná manipulace. STEMMARK může zjišťovat názory, očekávání, předsudky. A to také zcela zjevně zjišťovala. Lepší možnosti kariérního uplatnění sice mohou uchazeči/studenti očekávat, ale korelace se skutečnými možnostmi může být velmi slabá.

    "Konkrétně na University of New York nepřesahuje hodnota nezaměstnaných absolventů 1 %,"
    Vzhledem k tomu, že i vysoce poptávané a nadprůměrně placené fakulty skutečně kvalitních univerzit mají podíl nezaměstnaných absolventů nepatrně vyšší, je to spíše manipulace vysvětlitelná tím, že příliš mnoho studentů při studiu pracuje (to nemusí být špatně, ale ukazuje to na fakticky malou náročnost a tedy malou užitečnost školy), a tím, že o absolventy není zájem jako o studenty doktorských programů (budoucí doktorandi se občas objeví v evidenci nezaměstnaných). reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Dva ze tří mladších Čechů preferují soukromé univerzity kvůli individuálnímu přístupu - Zajímavosti
  2. Univerzitní maraton – běh o pohár rektora Univerzity Karlovy - Univerzita Karlova
  3. Dny otevřených dveří v Botanické zahradě a arboretu Mendelovy univerzity v Brně - Mendelova univerzita v Brně
  4. Nikdy nekončící diskuze: státní či soukromá - Vysoká škola finanční a správní, a.s.
  5. CSR: Univerzity spoluvytváří svou zemi - Zajímavosti
  6. Záchrana antilop stojí na spolupráci s ČZU, potvrdil ředitel národních parků Senegalu - Ostatní

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením článku (příspěvku) souhlasíš s jeho zveřejněním na webu Vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné článek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného článku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Je zakázáno používat cizí zdroje bez jejich uvedení.
  6. Je zakázáno používat vulgární slova.

Pravidla zobrazení

  1. Článek musí být schválen.
  2. Za obsah článku odpovídá jeho autor.
  3. Obsah článku musí být vysokoškolské tématiky.
  4. Vložení PR článku (kategorie Sponzorované) podléhá platnému ceníku.
  5. Komentáře k článku (pokud jsou povoleny) se zobrazí ihned po jejich vložení.

Pravidla provize

  1. Nárok na provizi vzniká dnem zveřejnění článku na webu Vejska.cz.
  2. Provize bude uznána pouze u článků, které jsou vlastním dílem jejich autorů.
  3. Provize bude připsána na uvedený účet (za splnění bodu 1) do 14 dní.
  4. Provizi lze nárokovat pouze u článku, u kterého bylo uvedeno číslo účtu.
  5. Výše provize je 100 Kč za každý schválený článek.
  6. Minimální vyplácená částka provize je 100 Kč.
  7. Provizi nelze kombinovat s běžícími soutěžemi.
  8. Tato akce je platná do odvolání.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.