(24.08.2012 00:43:48, pelagia)
Na POLAC (BPS. kombinovaně) jsem se dostala, bez jakýchkoliv testů, předem k dispozici a bez nějakých specifických příprav. Prostě jsem to jen tak zkusila a vyšlo to. Tudíž nějaké diskuse o memorování otázek a odpovědí předem ..., upřímně řečeno, nevím ani o čem mluvíte. Přišla jsem, "zákřížkovala jsem", a odešla jsem .... Přijali mně, na základě přijímacího řízení. Prostě buď člověk všeobecný přehled má nebo ho nemá ... Co k tomu říct víc. Tudíž KATEGORICKY odmítám hypotézy, že na POLAC se lze dostat jen s protekcí !!!! Možná konexe mohou sehrát roli při odvolačkách ...., asi určitě ano. Vím v jakém světě žijeme, nedělám si iluze, ale je to všude, napříč školstvím a napříč všemi sférami veřejného i soukromého sektoru. Nejenom na POLACu, prosím !!!!!
Danielo, před Tebou smekám !!!! Nedokážu si představit, že by se za mne a moje školy moje matka bila na veřejných diskusích !!!!!

Určitým způsobem to respektuji s obdivem, na druhé straně, mám trochu pochybnosti, jestli je to dobře :-) Přeji Tvoji dceři, ať na POLAC nezanevře a pokud o to skutečně stojí, ať to zkusí za rok znovu. Všechno jsou zkušenosti !!!! Záleží na tom, jak je zpracujeme ve svůj prospěch. Tak to ber :-)
Pak mám ještě potřebu vyjádřit se k tomu, co jsi napsala Šimonovi. Já toho kluka neznám a nechci se ho zastávat, ale z jeho příspěvků vnímám, že je prostě dyslektik, což je odchylka od jakésiho standardu, nicméně, ze svých dosavadních zkušeností vím, že to nevypovídá nic o "kvalitách člověka". Prostě mu nejde pravopis, ale nemůžu generalizovat, že je jednoduše "protekční". Buďme k sobě tolerantní :-)
Chápu emoce všech těch, kteří se nedostali, je to nepříjemné, je to zlé, může se to jevit nespravedlivé (a v některých případech i skutečně je), ale jediné, co lze v tuto chvíli dělat je - postavit se k tomu kontruktivně, nezanevřít, makat na sobě a hlavně, být pozitivní !!!
reagovat zde