poté, co jsem absolvovala přijímací zkoušku na PAČR, jsem se rozhodla, že vám sem napíšu svůj vlastní názor, protože informace, které jsem nacházela v minulosti se mi zdají velice zkreslené a nepřesné.
Pro začátek je třeba upozornit na fakt, že nejsem žádný pilný ani příliš úspěšný student, ovšem se svým bodovým ziskem bych se dostala na oba obory jak prezenčního, tak kombinovaného studia. (Volila jsem kombinované s jinou VŠ).
Takže si na základě tohoto výsledku dovoluji radit vám jak na to

1) existuje materiál s názvem "Bezpečnostně právní studia, Kriminalistika a další forenzní disciplíny, Policejní činnosti, Bezpečnostní management ve veřejné správě řešení bakalářského znalostního testu 2012/2013 " cca 450,- (myslím, že každý rok vychází pozměněný), kde jsou uvedené všechny otázky, které může váš přijímací test obsahovat, je jich tam okolo 1400

2) učení se je vcelku jednoduché, jelikož s tímto materiálem budete znát zadání a správnou odpověď, tudíž vám v testu budou povědomé správné odpovědi mezi 3 dalšími nabízenými. Problémem jsou letopočty. Ty je třeba nadrtit se a není jich málo.
3) často jsem viděla nabídky firem jako Tutor, Sokrates atd. týkající se přípravného kurzu na přijímačky na PA, pohybující se řádově okolo 3 000,-. Opravdu netuším, co se na kurzech vyučuje, jelikož všechny otázky z přijímaček jsou veřejně k vidění na stránkách PA. Myslím si, že jsou tedy zbytečné.
4) samozřejmě poslední částí zkoušky je AJ (popř.jiný jazyk)..... musela jsem se smát.... prvních 10 bodů člověk mohl nabrat když podle definice dokázal vybrat mezi dvěma slovíčky..... pokud slovíčka neznal, mohl je dohledat v textu dalšího cvičení a odvodit z kontextu. Další částí byl článek na doplňování slov s výběrem ze čtyř možných. Úroveň základní školy.... text o obezitě bez záludností.
.... tolik asi k přípravě, nic víc opravdu není třeba.
5) před přijímací zkouškou vás čeká dost nepříjemné a dlouhé čekání zahrnující registraci, všude okolo je požehnaně lidí a nervozita stoupá. Nenechte se rozhodit, pokud jste si pročetli otázky alespoň 2krát a AJ vám nedělá problém, tak zachovejte klid, máte na to.
Po vykonání zkoušky jsem měla rozporuplné pocity, bylo to tak jednoduché, že jsem čekala, že bude rozhodovat bod od bodu. Naopak lidé jsou evidentně nepřipravení a bodové rozdíly jsou značné.
Možná se vám bude zdát, že vám sděluji něco předem jasného, pak se omlouvám, ale možná to někomu trochu pomůže. V příštím roce přeju hodně štěstí všem, co se budou hlásit.
Email: KikisPanayotisseznamcz