Výběr VŠ v oboru IT


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 19.12.2012 13:37:06, korjun, zhlédnuto: 535x, reakcí celkem: 4Reagovat na příspěvek
Ahoj,

mohl by mi zde někdo poradit s výběrem školy v oboru informatiky? Jsem naruživý počítačový technik a hledám školu kde bude maximum praxe a minimum studia, samozřejmě je mi jasné že taková škola neexistuje a že se učit budu muset, to není problém je tu však jeden problém a tím je matematika...sice mám ted doučování pořád ale jsem na ní dutej a vždy budu (někdo na to má vlohy a někdo zas ne). Mohl by mi někdo tedy poradit vysokou školu/obor kde je minimum matematiky?:)

Dík za odpovědi moc mi to pomůže! :)

Email: korjun91gmailcom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.12.2012 17:31:56, Inkvizitor) Technika bez matematiky dost dobře nejde. Informatika bez matematiky také dost dobře nejde. Maximum praxe a minimum teorie, ke které pravděpodobně nemáš předpoklady, představuje dobrá VOŠ - tam by mělo probíhat kuchařkovité studium pro ty, co se nechtějí nebo nedokáží zatěžovat teoretickým základem nezbytným pro smysluplné vysokoškolské studium.

    Jistě, nejspíš nalezneš nějakou "vysokou" školu, která bude až směšně jednoduchá. Ale polož si otázku, skutečně chceš být "Ing." nebo "Mgr.", který je skutečným a čistokrevným IT např. z FJFI ČVUT, FIT ČVUT, FIT VUT, MFF UK nebo třeba FI MU k smíchu? reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.12.2012 20:54:55, korjun) asi si mě pochopil špatně, já se nebudu bránit učení jen prostě chci obor v IT kde je nejméně matematiky nic víc nic mín...a co se týče těch titulů, mě osobně jsou u zadku..ale firmám, které si na to v konkurzech potrpí to jedno není, tudíž pokud chci v budoucnu perspektivní job, tak musím ten titul mít ( když ovšem opomenu fakt, že tu vejšku potřebuju, abych měl co ukázat firmám co ve mě je a co umím)...ale todle tu neřešme :D jen bych byl rád kdyby mi lidi pomohli stím výběrem škol...voš nechci..matika at tam je bez ní to nejde to vím, ale at jí tam je co nejmín reagovat zde
      Email: korjun91gmailcom
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (20.12.2012 19:17:33, Inkvizitor) Pokud ti jde o práci u nějaké rozumné firmy - tedy ně něco jako Banan.cz - tak bys měl vědět, že takovým firmám nejde o titul získaný někde formálně na nějaké University of Bezdíkov. Takové uchazeče vesměs sunou personalisté v pořadí uchazečů hodně nízko již při přijímacích pohovorech. Tedy jsou dvě výjimky - tou jednou je nedostatek uchazečů (hrozí výjimečně) a tou druhou je situace, kdy si dotyčná firma výrazně zasponzoruje příslušnou univerzitku a ta vychovává do jisté míry jednoúčelově (ani to moc nehrozí). Perspektivní job ti titul sám o sobě nezajistí, ale titul z kvalitní vysoké školy znamená, že budeš mít na perspektivní job mnohem větší šance.

        Jinak pokud s matematikou nemáš problémy, pouze tě nebaví, tak bys měl dát informatiku kdekoliv s výjimkou FJFI. Pokud chceš spíše praktickou výuku, tak se zaměř na ČVUT a VUT. No a pak už se musíš rozhodnout sám na základě toho, že si projedeš studijní plány FIT ČVUT, FIT VUT a programu Otevřená informatika na FEL ČVUT. Na tvém místě bych asi volil OI na FELu, protože mám pocit, že bys preferoval široký záběr s možností si co nejvíce studium přizpůsobit.

        P.S.: "převlečenou matematikou" jsou i předměty jako automaty a gramatiky, vyčíslitelnost a složitost nebo třeba lambda kalkul;-)

        reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.12.2012 09:22:46, Pavel) Být tebou, tak bych si zvolil VOŠku, je více zaměřena na teorii, což firmy jistě ocení. Důležité také je, co vlastně v IT chceš dělat? Programátora? Správce sítě? Nebo něco jiného? Z vlastní zkušenosti (nemám vystudovanou IT školu, ale mám spoustu kamarádu, co se v této branži pohybují) vím, že programátora dělají lidé i s maturitou bez VŠ. U spoustu internetových agentur chtějí požadované znalosti, o typu vzdělání ani nepíšou. Pokud na sobě zapracuješ a ovládneš požadované znalosti, tak se může stát, že firma určitě sáhne po tobě a nějakého Ing./Mgr. necháš za sebou.

    V případě, že tě studium bude bavit a budeš se chtít dál vzdělávat, tak můžeš pokračovat na VŠ. Vstupem na VOŠ se ti tam dveře nezavírají. :)

    Držím palce při rozhodování! reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Výběr VŠ kombinované studium - Výběr vysoké školy
  2. Výběr vysoké školy - Výběr vysoké školy
  3. Výběr oboru Informatiky - Datový analytik - Výběr vysoké školy
  4. Výběr VŠ? - Výběr vysoké školy
  5. F1 dotaz ohledně oborů a způsobu studia - Vysoká škola ekonomická v Praze
  6. Výběr biologického oboru - Výběr vysoké školy
  7. Studium grafiky a podobných oborů dálkově - Výběr vysoké školy
  8. Výběr školy - Ostatní
  9. Výběr navazující soukr. VŠ pro Ing. - spíše lehčí - Výběr vysoké školy
  10. Výběr VŠ - co s matematikou a jazyky? - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.