(04.12.2013 17:55:12, Karlíto)
Ahoj, přikládám pár referencí od studentů ZČU EF, které od nich dostaly nejvíce liků.
Myslím si, že tahle fakulta má celkem dobrou pověst. Náročnost mi přijde přiměřená a líbí se mi systém, že se neodečítají kredity, jako například na VŠE. Některý předměty dají vážně zabrat, na druhou stranu jsou tu i takový, na který se stačí kouknout den před tím a máte za jedna. Většina zkoušet byla písemná, takže o nadržování učitelů nejde mluvit..
Celkově FEK stojí na prd. Kdybych měla možnost vybrat si znova, tak už sem nepůjdu.
Škola je, řekl bych, takový průmĕr a střed mezi ekonomickými fakultami a školami v České republice
Absolutní nespokojenost s přístupem pedagogů ke studentům.
V dněšní době už nemá ekonom moc velké uplatnění, protože je nám hodně, ale i tak pokud jste šikovní, uchytíte se.
Studium na Fakultě ekonomické považuji za největší chybu v mém životě. Bohužel jsem předem nebyl varován, jaké poměry zde panují. Týká se to především arogance profesorů, většina předmětů je orientována pouze v teoretické nikoli praktické rovině, co v důsledku znamená, že do testu musíte napsat téměř přesnou definici, aby to bylo bráno jako správná odpověď. Mnohé předměty probíhají spíše formou samostudia, ačkoli se jedná o prezenční formu studia. Dále požadavky učitelů jsou přehnané, např. z předmětu strategický management je v průběhu roku student povinen vypracovat dvě práce o rozsahu BP, dále napsat 2 malé testy, to vše musí být do průměru 3. Dále je z tohoto předmětu třeba napsat zápočet, který však už musí být napsán do průměru 2,5 a příp. opravný test do průměru 2,15. Dále jsou tady mnohé požadavky nejednoznačné, takže není např. úplně zřejmé jaká je přesné představa profesorů o podobě seminární práce. Tuto představu zjistíte až po jejím odevzdání, kdy vám napíší, co vše tam mát
reagovat zde