Ahojda,potrebovala bych radu.Jsem ve ctvrtaku na vseobecnem gymplu a tak se rozhoduju na jakou Vs jit.Je to ale docela problem,protoze vsechny predmety mi docela jdou a ja nevim kam se vydat a na jakou VS natoz fakultu a obor jit:-(Bavi me hodne jazyky a to i cestina a matika mi taky neni cizi,zato nemusim fyziku..Budu vdecna za jakoukoli radu,kdyztak piste i na mail.Dekuju!
Email: student.nellseznamcz
...

-
(02.09.2005 22:31:32, Radek) Ahojda, to máš vcelku široký výběr. Tou fyzikou akorát vylučuješ některé obory na přírodovědných fakultách, na technikách apod. Já jsem na ekonomce v Praze, tenkrát jsem ale uvažoval i o právech, ty jazyky jsou také dobrý nápad (viz hlavně filozofické fakulty - filologie, anglistika, germanistika atd). Konečné rozhodnutí je stejně na tobě
. Zdar reagovat zde
-
(04.09.2005 21:17:11, Nell) dik za radu.
Muzu se jeste zeptat,na jake fakulte Vse studujes a jak to tam chodi s tema jazykama?Ja se totiz bojim jit na fildu a studovat jazyky jako takove...radeji bych je s necim zkombinovala.dik reagovat zde
-
(04.09.2005 22:32:39, Radek) Jsem na FFÚ. Na všech fakultách kromě FMV se dělá bakalářská (souborná) zkouška z jednoho jazyka. Na FMV ze dvou (ze dvou jazyků jsou i přijímačky). Nejvíc si můžeš jazyků užít když půjdeš na FMV na nějaký pětiletý obor a po třech letech si zvolíš vedlejší specializaci "komerční jazyky". Info viz http://www.vse.cz/download - studijní program FMV, přehled vedlejších specializací. Pak je ještě mnoho volitelných kurzů na všemožné jazyky (viz stránky kateder na FMV, informace o předmětech je na http://pes.vse.cz ). Zatím reagovat zde
-
(04.09.2005 22:37:59, Radek) Ještě na doplnění k těm jiným fakultám než FMV. Druhý jazyk je povinný - je nutné absolvovat tři kurzy s označením ZA, ZB, ZC (nezačíná se od začátku, ale z nízké výchozí úrovně), předmět ZC je zakončen ústní zkouškou. reagovat zde
-
(05.09.2005 21:22:53, Nell) fakt dekuju...mam jeste dotaz,jaky jsou petilety obory na FMV,nejak se v tom nemuzu zorientovat:-)
A jaky bude tvoje uplatneni az skolu dostudujes,co vsechno budes moct delat? reagovat zde -
(06.09.2005 03:05:29, Radek) Ok. Mezinárodní a evropská studia - diplomacie, Podnikání a právo - to bylo letos, příští rok bude zveřejněn někdy před vánoci. Viz http://www.vse.cz/prijimacky/brozura_f2_2005_2006.php
Co se týče mého oboru - Finance - tak můžu vybírat mezi komerčním sektorem (Bankovnictví, Pojišťovnictví, Cenné papíry a burzy..), finančním řízením podniku a oceňov. podniku, a veřejným sektorem (např. fin. úřady, min. financí apod.). Ale státnice člověk dělá jen z jednoho z těch tří. Měj se reagovat zde
Administrace příspěvku
Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.
Pravidla vložení
- Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
- Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
- Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
- Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
- Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
- Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
- Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
- Je zakázáno používat vulgární slova.
- Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
- Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
- Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.
Pravidla zobrazení
- Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
- Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
- Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 29.03.2023 14:17:30.