rád bych se zeptal na studium Počítačové grafiky a jejího uplatnění celkově. Do nedávna jsem uvažoval o studiu na ČVUT FIT, konkrétně obor Web a Multimedia, ale údajně to s grafickou prací nemá tolik společného a jde převážně jen o programování.
Dále jsem slyšel o možné fakultě FEL a následném magisterském studiu na oboru Počítačové grafiky, což mi zní rozumně, ale přesto bych musel nejspíše beztak prodělat oné bakalářské studium. V tomto případě bych se rád zeptal, které bakalářské studium je pro možnost nástupu na obor Počítačové grafiky nejlepší?
Jsem přece jen poblíž Prahy a studium na MUNI v Brně je dosti z ruky a tak hlavně uvažuji pouze o těchto dvou variantách a tak by mě zajímalo, jestli nevíte o nějaké jiné alternativně? Popřípadě jestli má MUNI v Brně nějaké větší výhody oproti ČVUT v Praze.
O grafiku se zajímám dlouhodobě, zvažoval jsem studium na FAMU a jiných uměleckých školách ale neměl jsme nakonec odvahu na talentové zkoušky. No a tak snad už poslední dotaz – Jestli má vůbec cenu Počítačovou grafiku studovat a nesoustředit se raději na nějaký jiný informační obor.
Díky předem.

Email: s.pavel66gmailcom