Pokud se chystáte na dálkové studium, pak je velkým bonusem, kromě variability zkouškových období, také e-learning. Nahrané lekce pomohou při rychlejším tempu výkladu a perfektně navazují na probíranou látku. VŠEM má výhodu výukových soustředění o víkendu, což v době kdy jsem školu hledala, nebylo u ostatních škol moc běžné. Výuková soustředění byla v průměru jednou za 14 dní jeden den o víkendu. Jedná se o intenzivní den, který je plný nových informací a určitě doporučuji chodit pravidelně, pomůže to při učení na zkoušky.
Prezenční studium má výuku v průběhu týdne, ale lekce jsou většinou složené tak, že se dá během výukových soustředění stíhat i brigáda. Výhodou je určitě povinná praxe a také praktické aplikace, u kterých si studenti vyzkouší nabyté znalosti. Velmi zajímavé jsou také možnosti různých exkurzí, které škola nabízí a také stále se rozvíjející mimoškolní aktivity – jako jsou besedy se zajímavými odborníky, akce pro studenty či mezinárodní studentský klub, ve kterém se mohou studenti setkat se zahraničními studenty.
Co se týče školného, škola nabízí tři různé úrovně a záleží na každém, co preferuje. S prostřední cenovou úrovní se mi zatím ještě nestalo, abych musela platit něco navíc, pokud si člověk veškeré termíny poctivě hlídá, školné se mu o žádné poplatky nenavyšuje.
Za mě má škola vše, co student ke svému studiu potřebuje, zbytek je pak už jen na něm.