Medicína a fyzika


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 17.03.2015 21:51:36, worly, zhlédnuto: 647x, reakcí celkem: 1Reagovat na příspěvek
Ahoj, všude čtu, jak je medicína těžká a sotva se dá zvládnout, no a já mám sen vystudovat tu medicínu spolu spolu s fyzikou (matfyz). Mám se na to vykašlat už teď protože to je nezvladatelné? Nebo když se budu denodenně systematicky připravovat tak to půjde zvládnout? Díky
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.03.2015 07:57:01, Inkvizitor) Zdravím,
    těší mě, že dobrodruzi spojující medicínu s dejme tomu exaktními vědami stále nevymřeli. Tak v principu je možné souběžně studovat medicínu i matfyz, záleží na schopnostech paměti, úsudku a schopnosti jen se učit. Každopádně i pokud bys patřil mezi ten zlomek populace, který by byl toto schopen zvládnout se ctí, příliš bych ti to nedoporučoval. Studium medicíny má totiž jednu zvlášnost, kterou se od řady oborů liší: Na to, aby z tebe byl dobrý absolvent lékařské fakulty (podotýkám, že korelace se známkami není na LF příliš těsná), nestačí jen medicínu studovat, je třeba medicínou žít. To znamená studovat pokud možno něco navíc, sledovat kazuistiky a diferenciálně diagnostické semináře, fiškusovat,... (mnoho z toho je ukryto pod volitelnými předměty).

    Situaci ještě komplikuje jeden detail: Matfyz neprodloužil akreditaci kombinovaného studia neučitelských oborů. Tím se stává studium hůře organizovatelné i časově; zejména z toho důvodu, že fyzici dbají na fyzickou přítomnost při výuce poněkud přísněji než třeba matematici.

    Na tvém místě bych zvážil některou z následujících možností:

    1. Postupné studium medicíny a matfyzu. Nejpohodlnější a nejsmysluplnější varianta, ale také časově nejnáročnější a nejnákladnější.

    2. Studium učitelské fyziky (Bc. obor Fyzika se zaměřením na vzdělávání). Učitelskou fyziku lze studovat kombinovaně a nálož učiva je výrazně nižší než při studiu odborné fyziky. To ovšem neznamená, že bys po absolvování i navazujícího magistra (např. aprobace M+F) nebyl plnohodnotný fyzik. Podle mě je tohle takové nejvíce přímočaré náhradní řešení.

    3. Studium v Brně. Na PřF MU lze stále studovat fyziku v kombinované formě a náročnost a hloubka studia (prostě kvalita) je výrazně nižší než na MFF, takže je studium snáze zvladatelné. Osobně bych do toho nešel, ale pokud ti jde hlavně o ten pocit, že budeš RNDr. MUDr. a že RNDr. bude z fyziky, tak je to poměrně snadné řešení.

    4. Studium fyzikální chemie. Na VŠCHT lze v kombinované formě studovat Bc. obor Analytická a fyzikální chemie a navazující Mgr. obor Fyzikální chemie. Pro účely kombinovatelnosti s medicínou, pokud neuvažuješ o zobrazovacích metodách nebo radioterapii, je to zhruba srovnatelné s fyzikou, i když studium je celkově méně náročné (a především matematicky chudší) než na MFF. Předesílám spíše ke zvážení jako součást úplného výčtu možností, které mě napadly.

    5. Využij možností, které ti dává Zákon o vysokých školách a univerzita. Za jistých okolností si můžeš i jako student jiné fakulty UK zapisovat předměty na MFF (za mých studentských let to bývalo obtížnější, dnes asi ne, protože na 1.LF máme poměrně významný studentský mix s PřF). Prostě si během studia medicíny postupně zapiš všechny klíčové předměty bakalářského studia obecné fyziky. Po medicíně si podej přihlášku na navazující magisterské studium na MFF a pokud se ti bude dařit, dva roky po promoci na LF bys mohl promovat i na MFF. Podle mě je toto nejlepší řešení z hlediska poměru nákladů a přínosu. reagovat zde
    Web: https://www.youtube.com/watch?v=9OMIzup0fv8

Podobné příspěvky:
  1. Medicína, biochemie? - Výběr vysoké školy
  2. FIT/FEL + další / fyzika - ale hlavně jaký program? - Výběr vysoké školy
  3. Speciální pedagogika nebo medicína? - Výběr vysoké školy
  4. Lékařská fyzika na muni nebo ekonomika v informatice VUT? - Výběr vysoké školy
  5. Veterina x Medicína - Výběr vysoké školy
  6. Medicína - plastika - Ostatní
  7. Molekulární Biologie nebo Medicína? - Výběr vysoké školy
  8. Medicina Ostrava - Ostravská univerzita
  9. Medicína, psychologie? - Ostatní
  10. medicina Brno - Ostatní

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.