(16.12.2015 15:06:40, Inkvizitor)
Já už jsem dávno dostudoval (nebylo to v Hradci), nyní jsem postrach studentů (a není to v Hradci)

Za sebe můžu vřele doporučit následující knihy:
Biologie: Rosypal: Nový přehled biologie (redukovaná systematická biologie, podrobněji to, co je pro nás potřebné) a v seznamu doporučené literatury v HK chybějící Jelínek, Zicháček: Biologie pro gymnázie (standardní gymnaziální biologie). V zásadě stačí na dobrý bodový zisk dobře ovládat i jen jednu z nich, zejména pokud na hodinách biologie dáváš pozor.
Chemie: Doporučovaná učebnice Vacíkova je vynikající.
Fyzika: Na konci zmíněný Svobodův přehled středoškolské fyziky je více než dostačující; pokud budeš z fyziky maturovat, tak můžeš vycházet i ze svých materiálů, pojmové nejasnosti nehrozí.
Somatologie: Hradecká specialita. Oproti v zásadě standardní gymnaziální látce je navíc prakticky jen základní latinská terminologie (u nás se často učí jen v biologickém semináři).
Mimochodem, jeden z mála rozumných anglicismů je tykání na internetu. Ale i kdyby to nebylo, tak kombinace vykání a tykání trhá oči. Onkání a onikání jsme se zbavili, takže se musíme smířit s tím, že tykání a vykání jsou nemísitelné formy.
reagovat zde
Web:
https://www.youtube.com/watch?v=TmIGTjym91E