som tu nová, avšak už dlhšie čítam toto fórum. A podľa mňa je výborným nástrojom na to, aby mi niekto fundovaný poradil. Mám skoro 30 rokov, PhD., vlastne VŠ na Slovensku. Na tom by nebolo nič zlé, no ja mám pocit, že v odbore som sa nenašla (právo). A ani v tom nechcem robiť. Zrejme som vyhorela (nenaplnenosť v práci, žiadna zmyslupnosť, ľudské intrigy a závisť, nemožno sa kariérne uplatniť, pocity úplnej nekompetentosti v odbore). A to ma posunulo si splniť sny. Od mala ma baví chémia, biológia a fyzika. Vždy ma bavila, len rodičia ma dosť odhovorili aj od samotnej chémie, biológie, že to nemá uplatnenie. Lenže ja v humanitných smeroch na plno zlyhávam (jednak ma to nebaví, jednak viem, že nechcem robiť niekde ekonomiu, právo sekretárku, v štátnej správe, na súde a pod.). Baví ma vedecká práca, lenže to, čo mám vyštudované - nie je veda a tým pádom si neviem naplniť svoj potenciál. Uvažujem o zmene. Uvažujem nad farmáciou, medicínou či prírodovedeckou fakultou. Mojím snom je medicína. No uvedomujem si, že som už trošku dosť stará :-(
Viete mi, poradiť prípadne dať nejakú predstavu, typ, čo je také fajn, kde by bola aj vedecká cesta aj dobré uplatnenie? Hlavne to uplatnenie, aj keď ja si myslím, že človek aj má rád čo robí, a našiel sa, nájde uplatnenie aj s prírodnými vedami :-)
Ďakujem Vám za všetky rady ohľadne štúdia. A veľmi si cením Váš čas :-)

Email: simunova.lgmailcom