FVL/FVHE


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 03.09.2017 12:27:31, Fialka, zhlédnuto: 409x, reakcí celkem: 1Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekAhoj,

Mám velký dotaz. Chystám se do Brna na veterinu, ale vzhledem k tomu, že bych se jednou chtěla věnovat léčení přednostně koní a pak hospodářských zvířat, tak nevím, který obor zvolit.? Je vhodnější jít na vet. hygienu nebo na klasický vet. lékařství? Slyšela jsem, že pokud se člověk chce věnovat hospodářským zvířatům, tak je pro něj lepší jít na hygienu, ale koně do toho asi tolik nezapadají.? Je možné případně možné to nějak dohnat na hygieně, docházením na kliniku ke koním?

Email: moubrechtova78gmailcom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (03.09.2017 15:42:27, x) Ahoj, VFU je v zásadě docela špatná veterinární škola jako celek. Velmi špatně se na nich podepsalo jak to, že vlastně sami sebe konktrolují, nemají konkurenci, je nadbytek veterinářů, nízká atraktivita full-time práce na teorii a preklinice, nechutný boj o koryta,... Pokud to myslíš s veterinární medicínou skutečně vážně, zapracuj na němčině a veterinární medicínu si vystuduj v Německu nebo v Rakousku.

    Proklamatorně by měla být FVL zaměřena spíše na pet-animal, zatímco FVHE na hospodářská zvířata. Fakticky mají studenti FVHE studijní plány zaměřené hodně na kontrolní činnost vč. hlubšího vhledu do legislativy a laboratorních metod (jsou více zemědělci), zatímco studenti FVL jsou více zaměřeni na bezprostřední praxi (jsou více lékaři, nejen hraček). Teoretický a preklinický základ mají obě fakulty stejný. Obé má své opodstatnění, z hlediska legislativy jsou absolventi jedné i druhé fakulty rovnocenní, ale přece jen v klinické praxi jsou preferováni absolventi FVL, zatímco ve státní správě jsou preferováni absolventi FVHE.

    Dále je tu jeden problém, totiž značný nadbytek veterinářů vzhledem k tomu, kolik si lidé v ČR mohou dovolit zaplatit. Takže je prakticky každý klinický veterinář mimo velká města nucen vykonávat smíšenou praxi naprosto všeho.

    No a v neposlední řadě je tu opatření KVL chránící pozici "zasloužilých starců" - veterinář nesmí vykonávat praxi jako zaměstnanec nikoho jiného než veterináře. Díky tomu například není možné, aby si město zaměstnalo v útulku veterináře, který by dělal veterinární praxi jen jako část své pracovní náplně. Podobně ani není možné, aby ZOO měla zaměstnance veterináře, který by byl zároveň zoolog (vzdělání na to veterináři mají, i když s odchodem doc. Klimeše asi kvalita výuky zoologie poklesla) a který by se věnoval spíše vědecké práci (nemoci volně žijících zvířat), kterou by jen dle potřeb realizoval v praxi (v zásadě by byl stejně dobrý jako někdo, kdo stejně vesměs léčí psy a kočky). To se samozřejmě týká i veterinární praxe např. pro hřebčíny, stáje,.. Tedy ono se to mohutně obchází, např. Babiš má řadu svých veterinářů, kteří ovšem fungují jako švarcsystém (tedy něco, v čem zažívají současně všechny nevýhody zaměstnaneckého poměru i podnikání, aniž by to mělo nějaké výhody - a co je na hraně legality). reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Velká zvířata - FVL nevo FVHE? - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
  2. Materiály k přijímačkám na FVL a FVHE - Přijímačky, přípravné kurzy
  3. VFU Brno FVL x FVHE - Výběr vysoké školy
  4. Materiály na FVL/FVHE - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 19.03.2024 23:05:36.