Fakulta sociálních věd - Žurnalistika


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 15.08.2011 13:43:56, Michaela Nováková, zhlédnuto: 3542x, reakcí celkem: 4Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekAhoj,

v říjnu nastoupím do 1. ročníku na Žurnalistiku a chtěla bych se zeptat na pár otázek ohledně časové náročnosti studia, náročnosti vůbec apod. Je tu někdo, kdo by mi mohl říct, jak to tam chodí? Studuji totiž ještě jednu vysokou školu, a tak chci zjistit co nejvíc informací, abych se mohla rozhodnout, co dál.. Jestli někdo studujete Žurnalistiku a máte tudíž čerstvé info, prosím dejte mi vědět buď sem, nebo nejlépe na e-mail. Děkuju!!!

Email: MichaelaNovakemailcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (11.11.2011 16:59:57, Terka) Ahoj,
    neodpovím ti na tvůj příspěvek, ale měla bych spíš otázku - jaké byly přijímačky? Těžké? Co se hlavně objevovalo v testech? Snažím se k nim připravovat, ale pořádně nevím co si vlastně nastudovat. Neměla bys nějakou radu? Byla bych moc vděčná. Předem děkuju za odpověď ;)
    Terka reagovat zde
    Email: tereza.dubskagmailcom
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (12.11.2011 13:16:38, Michaela) Čauky,

      na přijímačky je třeba se hodně připravit, když studuješ střední odbornou školu apod. Když jsi z gymplu, je to o něco lehčí, přesto je třeba zvládnout dokonale češtinu - tj. pravopis, tvarosloví, atd. a angličtinu. Když opravdu dobře napíšeš ten test, ústní kolo bude pro tebe lehčí, budeš mít totiž větší šanci, že i když otázku nezvládneš úplně na 100%, pořád budeš mít dost bodů. Takže na písemné testy bych se začala připravovat, a to teda tu angličtinu a češtinu. Prostuduj si opravdu pečlivě Pravidla českého pravopisu (jen ale ty kodifikované, zpracované Ústavem pro jazyk český AV ČR). U ostatních se ti totiž může stát, že budou obsahovat chyby. To vem od píky. Angličtina je na úrovni FCE, takže je třeba mít slovní zásobu, znát členy a taky časy. Potom ten písemný test obsahuje všeobecný přehled a na ten se připravíš nejlépe, když zmákneš literární autory a jejich díla, a hlavně se po celý rok snaž absorbovat co nejvíce novinek, událostí. Na žurnalistice je důležité, abys měla přehled. Proto si čti noviny, dívej se na zprávy a zkoušej si vytvořit svůj názor, který pak třeba budeš obhajovat při ústním kole. Poslední dva měsíce nebo tak si dávej bacha na veškeré větší události a vnímej je detailněji, v testu totiž budeš mít pár otázek i z toho. Já například měla určit město, kde zabili Usámu. Jinak když zvládneš dobře písemný test, tak je to super, ale pořád ještě nemáš vyhráno:D Na ústním si vytáhneš jedno téma a na to budeš muset mluvit, ať už je to ekonomická situace v ČR, politický systém v ČR, vztahy ČR se zahraničím plus mezinárodní smlouvy, atd. atd. atd.... Je toho strašná spousta a když tě zkoušející budou chtít potopit, tak tě prostě pochopí. Nejhorší je totiž, že oni ví všechno:D Ale většinou jsou hodní. Budou chtít znát tvůj názor, co a kolik jsi toho přečetla, jaký je tvůj vzor v žurnalistice (je jedno v jaké, ať už televizní nebo psané) doma i v zahraničí a tvojí praxi. Jestli můžeš, vytáhni cokoli co to půjde. Moc nedoporučuju přitáhnout školní eseje s tím, že tě psaní baví, a proto jdeš na žurnalistiku. Spousta lidí psaní baví a ještě to neznamená, že to můžou být novináři. Spíš jestli máš nějaké zkušenosti s psaním třeba pro školní časopis, nějaký server a tak podobně. Můžu doporučit servery (od nichž teda ale nečekej žádnou finanční odměnu, jen tu cennou praxi) jako je Topzine.cz, Studentpoint.cz a jim podobní. Přijímačky lze zvládnout a není nemožné se tam dostat. Jen to chce vědět jak na to a to jsem ti snad trošku nastínila. Měj se a kdybys ještě něco potřebovala, piš na MichaelaNovakemailcz . Pa Míša reagovat zde
      Email: MichaelaNovakemailcz
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (22.09.2012 15:11:18, Michaela) Ahoj, prosím ťa chcela by som sa opýtať, čo si tým myslela, keď si písala, že je potrebné zvládnuť Literárne diela a ich autorov?? lebo absolútne neviem, kedže som zo Slovenska či sú to autori ako zo strednej školy - povinná literatúra,alebo niečo iné.
        Snažím sa na ne pripravovať, ale v tomto si stále nie som istá, na čo by som sa mala zamerať. Angličtina, čeština- to mi je jasné, no ten test z toho prehľadu, naozaj netuším.
        Ak by si mi prosím ťa odpísala tu alebo na mail, bola by som ti veľmi vďačná.
        Vopred ďakujem. :) reagovat zde
        Email: mishel.lukacovaseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (04.12.2013 16:59:36, Karlíto) Ahoj, přikládám několi referencí na FSV, které dostaly od studentů FSV nejvíce liků, tak snad to někomu pomůže při rozhodování.


    Člověk si především musí zvyknout na to, že musí makat sám na sobě; často lze projít bez větší námahy, ale na druhou stranu fakulta nabízí možnosti, jak se skutečně mnoho dozvědět.

    Ve srovnání s právy učiněný ráj. Jen škoda, že stále uplatnění trochu pokulhává...

    Nejde zevšeobecnit, třeba ekonomie je dost náročná a má vysokou úroveň, některé obory zase v pohodě vystudujete za dva roky nebo při jiné škole. V Jinonicích moc pěkná nová budova i s menzou - výdejnou, Smetanovo nábřeží má zase skvělou polohu v centru.

    Jsou tady obory, kde berou od percentilu 15, ale i obory s percentilem mezi 80 a 90. FSV je lehká fakulta, pokud nestudujete ekonomii, de facto všechny ostatní obory jsou na poměry veřejných škol neskutečná dávačka (během semestru nemusíte skoro nic dělat a o zkouškovém jen takové to trochu vlažné poučení), takže pokud k tomu nestudujete ještě jinou školu, třeba FIT ČVUT, tak v pohodě. Jedinou výjimkou je ekonomie, ta jediná má na FSV úroven a je docela těžká. FSV je ráj pravičáků-politologie a spol. Filozofická fakulta zase ráj levičáků a komunistů, tak se na to připravte.

    na FSV je moc oborů a každý je jinak kvalitní, tak se to takhle komplexně špatně posuzuje ;) najdeš tam obory které se dají zvládat s nohama na stole nebo IES, na kterém makáš od rána do večera.

    Kvalitní vyučující, dostačující výběr oborů, předpoklad dobrého uplatnění. Dobré vybavení jak na Hollaru, tak v Jinonicích, co mám zkušenost.

    Příjemná fakulta s dobrými učiteli, žádný problém. Doporučuji všem.

    UK je nejlepší u nás - dobrej obor, příjemná lokalita. Uplatnění průměr reagovat zde

Podobné příspěvky:
  1. Fakulta sociálních věd - Univerzita Karlova
  2. FSS-Mediální komunikace a žurnalistika - Masarykova univerzita
  3. FSV, medialni studia a zurnalistika - Ostatní
  4. Fakulta sociálních studií - Přijímačky, přípravné kurzy
  5. zivotopis na UK Fakulta sociálních věd - Ostatní
  6. Žurnalistika-percentil - Univerzita Palackého v Olomouci
  7. Žurnalistika??? - Výběr vysoké školy
  8. VŠE- fakulta managementu vs. národohospodářská fakulta - Vysoká škola ekonomická v Praze
  9. Žurnalistika + mediální studia - Ostatní
  10. Ekonomická žurnalistika - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.