(19.03.2014 20:56:06, Jan)
Není za co. Ano, studoval jsem je.
Lidi u nás jsou tak trochu z***lí. Sice tu jsou zazobaní právníci (advokáti), kteří vydělávají těžké prachy, ale taky tu je spousta lidí s PF, kteří nic nedokázali a maj plat jen o trochu vyšší než prodavačka v Tescu.
Jako já to těm lidem tak trochu přeju, většina mých spolužáků byli stejně jen "parchanti", kteří si mysleli, že jen co vyjdou ze školy, tak budou mít náběh na medáka-o to jim šlo především.
Že když řeknou, že jsou studenti/absolventi PF UK, že jim kočky hned naskáčou do postele. Něco na tom asi je, pro baby jsou právníci sexy, ale to maj asi stejně jen v hlavách Richarda Geera a další filmový pracháče, pro chlapy jsou totiž sexy lékařky. Proč to totiž? Protože ženám jde u chlapa hodně o prachy, jeho zajištění. Vsadím se, že kdyby si většina žen v ČR myslela, že medici budou jednou mnohem větší pracháči než právníci, tak hned propadnou medikům.
No, prostě mi u těch lidí chyběli nějaký větší idee, třeba zlepšení institucí ČR, boj s korupcí..., většina má místo toho v květáku jen to, kdy by si asi tak mohli koupit Lamborghini-odpověd zní, že většina z nich nikdy.

Vem si třeba situaci na Slovensku, tam je PF mnohem víc a práva tam má skoro každej absolvent..., s tím souvisí i jejich uplatnění.
U nás už starý advokáti začínaj taky kvičet, že se až moc zvyšuje konkurence, přitom-co je na tom špatnýho? Pro klienty to je jedině dobře. A tak počítám, že zkoušky po koncip. budou v budoucnu těžké jako prase, aby to nejlépe nikdo neudělal.

Práva nejsou špatný, ale nakonec se může stát, že absolvent bude mít dost podobný uplatnění jako trotl ze soukromky, co studoval nějakou očesanou právní specializaci na 3 roky.
Občas se říká, že práva jsou dobrej obor pro bohaté, já s tím souhlasím, mít kontakty a studovat práva, to má perspektivu, bez kontaktů je to dost často o ničem.
Většina absolventů nakonec stejně zkejsne u nudný práce za pár litříků, ale aspoň budou dělat v oboru, a tak to má bejt.
Aspon půjdou studovat práva už konečně lidi, u kterých je na prvním místě zejména jejich vnitřní motivace, tedy hlubší a upřímný zájem o obor, nikoli peníze a představa života v luxusu.
Jinak ještě ke studiu-je to mizérie, přednášky nemají příliš vysokou úroven, aktivita na seminářích, průběžný testy, prezentace, to nic neexistuje..., proto se většina během školního roku (kromě zkouškovýho období) nudí a zkouší k tomu studovat ještě další školu, v lepším případě VŠE, kde je docela dost práce během semestru a člověk se tam určitě víc otrká a získá větší sebevědomí než na PF UK.
S právama je prostě člověk limitovanej..., žít v USA, tak práva můžu jedině doporučit, ale u nás?
U nás je to jen nuda, slohy spisů a čtení sraček..., u soudů jsou občas takoví ko**ti, že se člověk nestačí divit...ano, jednání s našimi soudy je opravdu na vysoké úrovni, ti úředníci tam snad studovali někdy za Marie Terezie...
Ještě bych tady zbořil jeden mýtus: Právníci se opravdu neučí věci nazpaměť, nemělo by to ani valného smyslu, když jsou naši zákonodárci plodní jako Indové...
Na právech proto jako na ekonomce získáš nějakej širší všeobecnej přehled + předměty dle zaměření
reagovat zde