Recenze VŠEM

Kategorie: Ostatní


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 07.03.2020 15:04:45, Martin, zhlédnuto: 9309x, reakcí celkem: 9Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekVŠEM jsem si vybral především díky tomu, že je zde možné studovat dálkově a škola se v porovnání s konkurencí více zaměřuje na management a lidské zdroje. VŠEM často pořádá dny otevřených dveří, na kterých se člověk dozví vše, co potřebuje. Příjmací řízení proběhlo bez problémů.

Prostředí školy je příjemné, vše se odehrává v jedné budově, prostory se podobají spíše moderním kancelářím než klasické VŠ, což je za mě určitě výhoda.

Co se týče kvality přednášejících, je to asi jako všude mix. Je tu spousta super přednášejících, kteří mají opravu zajímavé a zábavné přednášky, např. Cyril Svoboda (Právo a Politologie). Pak je tu takový ten průměr, přednášející, kteří neurazí ani nenadchnou. Měl jsem i několik přednášejících, kteří nebyli nic moc, daný obor sice perfektně znají z teoretického hlediska, ale v praxi si je upřímně nedokážu představit. Celkově je ale většina přednášejících nadprůměr.

Pokud se člověk rozumně připravuje, zkoušky jsou těžké tak akorát, zatím jsem všechny zvládnul na první pokus.

Na škola se stále něco děje, za zmínku stojí Seznamovák, který je zvlášť pro studenty studující kombinovaně super, protože ve škole netrávíme tolik času a tím pádem se neznáme tak dobře jako lidé z prezenčního. Škola pořádá i různé přednášky, workshopy, podporuje studenty, kteří chtějí organizovat vlastní akce.

Celkově jsem na škole až na drobnosti spokojený, jsem rád, že jsem si vybral právě VŠEM.

  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (07.03.2020 18:31:09, x) Jednou z podmínek úspěšného fungování astroturfingu je to, že z něj jako sláma z bot nebude vyčuhovat přihlouplý zaměstnanec PR příslušné neseriózní firmy, která sáhla po metodách guerilla marketingu. reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (07.03.2020 20:28:58, Markéta) Dobrý den, pane "x",
      jsem studentkou třetího ročníku této vysoké školy a o žádný marketing, či nasazeného pracovníka se nejedná - sama právě teď sedím u televize a jím večeři :-). Studenti se tímto spíše snaží školu "očistit" od mýtů psané neúspěšnými studenty, kteří neměli vytrvalost nebo dostatek sebereflexe, a školu museli opustit. Samotnou mi vadí, jakým způsobem se na mojí školu pohlíží ze stran veřejnosti. Předtím než příště napíšete takový komentář, by možná stálo za to použít trochu kritického myšlení, protože ne vše, co se dočtete na internetu platí pro všechny.
      Hezký večer.

      Markéta reagovat zde
      Email: nekolnakgmailcom
      • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (10.03.2020 09:37:04, Mirek) Ahoj,
        já tu školu vystudoval asi 6 lety.
        Už nějakou dobu se ji snaží dokončit moje partnerka a je to obrovský rozdíl. Dostat průchozí známku na ***ý seminárce, to je tedy výkon. Člověk se třeba dozví, že srovnání makroekonomických ukazatelů dvou zemí není vhodné zadání pro seminární práci. Přitom v zadávacích okruzích pro seminárku je takových témat hned několik. Doladit seminárku po formální stránce je taky pořádný kus práce - zadávací podklady pro psaní prací mají pouhých 96 stran :-). Možná na full time studium se to zvládnout. Dálkově to je nereálný za dnešních podmínek a přístupu školy udělat. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.03.2020 14:30:36, Michaela P.) VŠEM studuji prvním rokem kombinovaně. Musím říci, že mě zatím studium baví a kdybych jí měla hodnotit v porovnání s předchozí vysokou, kterou jsem studovala, vyjde z toho jednoznačně jako vítěz. Oproti zkostnatělým systémům jiných vysokých se snaží reagovat na současnou situaci, naslouchat hlasu studentů a vyjít jim vstříc.

    Většina vyučujících umí přednášet zajímavě a poutavě. Prezentace jsou k dispozici, takže si můžete dělat poznámky přímo do nich a slouží jako studijní materiál. Jiné studijní materiály jsou vcelku lehce k sehnání. Fajn je, že si předem můžete pustit videolearning a tak se trochu připravit na výuku. Samozřejmě některé předměty mě baví více, některé méně. To se ale odvíjí od mých zájmů i od toho, jak mi sedí přednášející. Můj obor jsou Lidské zdroje a tak mi například trochu vadí, že musím studovat ekonomiku. Bohužel na ekonomické škole se jí nevyhnete.

    V čem se občas ztrácím, je kreditový systém. Pro pracujícího člověka s fixní pracovní dobou a časově náročným povoláním je obtížné plnit kredity zvláště ze studentských aktivit. Do toho si připočtěte kredity z normálních zkoušek a závěrečných zkoušek... Je to náročné a rozhodně ne zadarmo. O podmínkách studia, ve kterých je občas trochu těžké se orientovat, vás ale mile rádi budou informovat na studijním. Zatím jsem se nesetkala s nikým, komu by tam nepomohli.

    Celkově jsem zatím ráda, že zde studuji, i když je to občas náročné. :) reagovat zde
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (01.07.2022 10:09:58, Tom) Ahoj Michaelo. Momentálně přemýšlím o magisterském studiu stejného zaměření (Lidské zdroje) na VŠEM. Mám však obavy z právě již zmíněné ekonomie a ekonomiky, mám totiž magisterské vzdělání humanitního oboru. Chtěl bych se zeptat, jak náročné je z těchto předmětů vykonat zkoušku, je to zvládnutelné i pro člověka, který předtím nestudoval např. v Bc. ekonomický obor? Také bych se chtěl zeptat na SZZ, na stránkách jsem se dočetl, že probíhá formou rozpravy nad diplomovou prací, je tomu skutečně tak? Myslím, že ekonomiku jako předmět bych snad zvládl, ale na státnice z ekonomiky se už asi necítím :-). Předem děkuji za odpověď. Tom. reagovat zde
      Email: ulc.tomasgmailcom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (21.03.2020 22:02:25, Vladimír Šefrna) Příjemný večer, studoval jsem VŠEM mezi lety 2007 až 2008, škola sídlila v ulici Národního odboje 17, Ústí nad Labem, výuka probíhala v Centru doktorandských a manažerských studií VŠE na Praze 6 - Veleslavíně v ulici José Martího 2/407 poblíž Vokovické Sorbonny, dnes FTVS Univerzity Karlovy. Pedagogové byli vynikající, Dr. Ing. Thaddeus Josephe Sembaka Mallya, MBA, doc. Ing. Ivo Straka, CSc., doc. Ing. Jaroslava Hyršlová, Ph.D., doc. Ing. Pavel Štrach, Ph.D. et Ph.D., prof. Ing. Milan Žák, CSc., RNDr. Ludvík Prouza, CSc., přestože přednášky lze považovat za velmi intenzivní, ve výuce byl kladen apel na samostudium, domnívám se, že studium na VŠEM lze považovat za náročnější než studium MIAS School of Business - konkurenční Masarykův ústav vyšších studií - ČVUT v Praze 6 - Dejvicích.
    Ve srovnání s ČVUT https://www.muvs.cvut.cz/zajemci-o-studium/ Vás na VŠEM potkají profesionálové viz https://www.vsem.cz/hoste-vsem.html a YT. kanál VŠEM. https://www.youtube.com/user/StudiumVSEM/videos

    Studium na VŠEM je blíže praxi a potřebám budoucím absolventů než ČVUT. Výhodami VŠEM jsou vynikající skripta a literatura ke kurzu, online studijní opora dostupná přímo v informačním systému, v ceně studijních poplatků. VŠEM je svou precizností velice blízko německým školám jako SRH Hochschule Berlin a HWR Berlin.

    Za studium a čas strávený na Vysoké škole ekonomie a managementu jsem velice vděčný, byl to velmi intenzivní kurz Principů managementu, Mikroekonomie, Makroekonomie, Makroekonomické analýzy, Managementu změny, Finanční a pojistné matematiky, Matematiky, Strategického managementu, Hospodářské politiky, Podnikové ekonomiky I a II. Strávil jsem zde dva trimestry na programu PPE, poté jsem se přihlásil na Vysokou školu finanční a správní na studijní program Hospodářská politika a správa, obor Veřejná správa se specializací Politický management, kde jsem promoval se závěrečnou prací na téma Volební systémy - Electoral systems, pod vedením Mgr. et Ing. Daniella Sarah Sotolářová, dnes soudkyně Okresního soudu v České Lípě. Rád bych poděkoval všem pedagogům, které jsem měl při studiu možnost potkat, poděkoval bych i panu prezidentovi prof. Ing. Václavu Klausovi, CSc., dr. hc mult. a jeho choti Ing. Livii Klausové, CSc. za návštěvu žáků, učitelů a dalších zaměstnanců SOŠ a SOU Weilova 1270/4, v budově dnešní Střední školy automobilní a informatiky v areálu Vltava, Praze 10 - Hostivaři.


    Na výběr v Praze máte i jiné ekonomické školy. ŠKODA AUTO Vysoká škola, která zabezpečuje výuku managementu, práva a podnikání v prostorách areálu VŠE v Praze na Jižním Městě. https://www.savs.cz/uchazeci/vyuka-v-praze

    Ambis.Vysoká škola v Libni je česká alternativa Saxion University of Applied Sciences, Enschede, https://www.ambis.cz/zajemci-o-studium#prijimaci-rizeni

    The University of Buckingham pod českou značkou Milestone School of Business, Prague,
    https://www.milestoneprague.com/study-programmes https://www.milestoneprague.com/documents

    https://www.milestoneprague.com/files/confirmation-of-collaborative-arrangement-with-buckingham.pdf

    https://www.milestoneprague.com/ files/university-of-buckingham-charter-and-statutes-130219.pdf

    Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha, https://vsmvv.cz/rozcestnik-oboru/#magisterske-studium

    Vysoká škola obchodní v Praze, https://www.vso.cz/studijni-obory

    Vysoká škola aplikovaného businessu NEWTON College, https://www.newtonacademy.cz/

    Vysoká škola finanční a správní, https://www.vsfs.cz/?id=1096-magisterske-studium

    City University of Seattle, https://www.cityu.edu/about-cityu/locations-overview/

    Soukromá vysoká škola ekonomická Znojmo, http://www.svse.cz/studijni_stredisko_praha

    Teesside University, https://www.praguecollege.cz

    Center for Economic Research and Graduate Education – Economics Institute, https://www.cerge-ei.cz

    Collegium Humanum – Varšavská univerzita managementu, https://humanum.pl/cs/praha/
    https://humanum.pl/cs/akreditace-a-registrace/
    https://humanum.pl/pdf/cz/Sd%C4%9Blen%C3%AD.pdf

    Vysoká škola CEVRO Institut, https://www.vsci.cz/cs/clanek/studijni-programy/

    Vysoká škola logistiky, https://vslg.cz/o-skole/organizacni-struktura/edukacni-centrum-praha/

    Univerzita Jana Amose Komenského Praha, http://www.ujak.cz/studijni-programy/

    Vysoká škola hotelová v Praze, https://www.vsh.cz/cs/uchazeci/magisterske-studium/

    La Salle University, University of Greenwich, University of Bolton, State University of New York, Empire State College na University of New York in Prague, https://www.unyp.cz

    University of London, Chapman University na Anglo-American University in Prague, https://www.aauni.edu reagovat zde
    Email: sefrnayahoocom
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (30.05.2021 22:23:47, NemeshD) Momentálně jsem v prvním ročníků bakalářského studia na VŠEM a vzhledem k tomu, že jsem zatím zažila jen online studium, tak moje zkušenosti s VŠEM budou asi trochu jiné. Celkově je to strašně fajn škola, musím říct, že opravdu zabere max 2-3 dny v týdnu, což mi strašně vyhovuje. Většinou to bývají buď 2 celé dny, nebo přednášky rozdělený do 3 neúplných dnů. Přednášky samotné jsou fajn, učitelé jsou opravdu z praxe a snaží se zaujmout studenty. Skvělý jsou také praktické aplikace, což je hlavně hodně o praxi. Nejlepší věc na škole je podle mě to, že si můžeme volit sami termíny zkoušek a pokud nám to nějak nevyhovuje, tak s krátkým předstihem to můžeme dokonce přesunout. Já chodím na zkoušky zásadně o víkendu, což je taky fajn. Máme i vlastní skripta, videolearning, audiolearning, škola má profil na instagramu, facebooku, dělá podcasty na spotify, videa na youtube. Zkrátka se jedná opravdu o moderní školu. reagovat zde
    Email: dianka.nemeshgmailcom
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (02.07.2021 02:38:54, SCAM) Nabízet Ph.D. bez akreditace, respektive s akreditací ACBSP, což je americka business akreditace nevalné pověsti vypovídá o mnohém. Už jen to, že business akreditaci používají k akreditaci doktorského studijního programu zavání pochybnýma praktikama. Kdyby to bylo aspoň AACSB tak neřeknu ani slovo ale ACBSP je vtip kterej dostane každej druhej kdo o to zažádá. VŠEM je pochybná škola a studium tam nelze doporučit. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (12.05.2023 10:21:38, Jana Čechlovská) Chtěla bych se s vámi podělit o zkušenost na VŠEM.
    Velká výhoda na této škole je, že zahájení studia je 3x ročně, leden, duben, a říjen.
    Dokončuji teď 2. ročník bakalářského studia. Vybrala jsem si kombinované studium díky kterému mám čas na školu a práci. Na všem mám přednášky dva víkendy v měsíci. Jeden víkend máme online a druhý v budově VŠEM.
    Tato škola má 3 semestry v jednom ročníku. Zkoušek, můžete si je zvolit během celého roku, klidně i o víkendu. Všechny studijní materiály a knihy jsou dostupné i online. A pokud máte strach z matematiky, tak se nemusíte bát. Matematika na VŠEM není. :-)
    Co se týká školného, škola nabízí 4 úrovně: Klasik, Standard, Premium a Exclusive. Ceny se proto liší podle volnosti studia. Já mám úroveň klasik a platím 20 000,- ročně. Musím splnit všechny podmínky: 90% docházky a kreditů.
    Škola pořádá i různé Skill-Porty, kde přednášejí odborníci z praxe a můžete z těchto Skill-portu napsat písemnou práci. Písemnou práci si každý může zvolit podle formy a tématu, který ti vyhovuje.
    Studium na VŠEM můžu jen doporučit. :-)

    reagovat zde
    Email: 18janca18seznamcz

Podobné příspěvky:
  1. Upřímná recenze na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  2. Recenze na VŠEM po 3 letech studia - Výběr vysoké školy
  3. Studium na VŠEM - Informace o studiu
  4. Recenze VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  5. VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  6. Hodnocení VŠEM - Výběr vysoké školy
  7. Studium na VŠEM - Informace o studiu
  8. VŠEM recenze - Informace o studiu
  9. Druhým rokem na VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.
  10. VŠEM - Vysoká škola ekonomie a managementu, a.s.

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.