Nevím na jakou vysokou, co dělat?


Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 17.02.2012 20:36:50, Anežka, zhlédnuto: 2379x, reakcí celkem: 3Reagovat na příspěvek
Ahoj,
studuji na osmiletém gymnáziu. Právě jsem ve druhém ročníku a začínám uvažovat o tom, na jakou vysokou vlastně jít. Chci mít dostatek času se připravit. Z předmětů mě baví dějepis, biologie a zsv (základy společenských věd). Uvažovala jsem o žurnalisitce, protože mě psaní docela baví, ale když jsem si přečetla o přijímacích zkouškách upřímně jsem se zhrozila. Napadla mě ještě humanitní studia, ale nevím jistě, jak bych se poté uplatnila a uplatnění je pro mě velmi důležité. Prosím piště nějaké návrhy na vysokou plus vaše vlastní zkušenosti. Budu vám velmi vděčná. :) (Pište i klidně na mail.)

Email: anezkaholestovaseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.02.2012 19:15:01, Khaalisime) Pokud je pro tebe nejdůležitější uplatnění, tak raději zapomeň na humanitní obory - tam se uplatní jen ti nejlepší z nejlepších plus ti s notnou dávkou štěstí k tomu. Na humanitní obory většinou chodí ti, kteří mají k vybranému oboru hlubší vztah a studují jej primárně proto, že je to baví, a ne pro to, že by očekávali, že se o ně zaměstnavatelé poperou. Já sama studuji humanitní obor (historii) a baví mne to neuvěřitelně, neměnila bych, i když je mi jasné, že potoky peněz mi z toho nepotečou, pokud se nevyšvihnu někam na hooodně vysokou úroveň :).
    Lepší na uplatnění jsou takové ty technické obory vůbec (i když pokud se na ně každý požene jako mí spolužáci, tak to za nějaký čas také nebude tak horké), ale v tom ti bohužel moc neporadím, protože konkrétně střední školu ekonomiky mám vystudovanou a do konce života už nechci nic z ekonomie, ekonomiky, účetnictví a podobně vidět ani v periferním vidění :D.
    Holt hodně záleží na tom, jestli jsi ochotna se uskromnit a jít studovat to, co tě baví, nebo jestli ti jde hlavně o to uplatnění. Řešením by bylo studovat jeden "techničtější" a druhý humanitní obor, ale to chce pořádně si to rozmyslet, aby toho pak nebylo na člověka moc :). reagovat zde
    Email: leona7seznamcz
    • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.02.2012 19:46:12, Anežka) Moc děkuju za odpověď. :) Psala jsi, že studuješ historii. Jak jsem se již zmiňovala jeden z předmětů, který mě moc baví je dějepis. Ovšem musím přiznat, že bych se o hisotrii nějak extra zajímala, to zase ne. Už dřív jsem o tomto studiu uvažovala, ale odradilo mě právě to uplatnění. Na technický obory bych v životě jít nemohla, protože předměty s tím spojené mi absolutně nejdou. Asi mi nezbývá, než řídít se tvou radou a jít doopravdy studovat to, co mě baví. A tak bych se tě chtěla zeptat na pár podrobností. Budu moc ráda, když mi na ně odpovíš. :) Kde studuješ? Jaké jsou přijímačky? A co předměty? Je to hodně náročné? Děkuju. :) reagovat zde
      Email: anezkaholestovaseznamcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (23.02.2012 13:07:32, Jaromír Šrámek) Uvažovala jsi někdy o učitelství? Kombinace biologie+dějepis nebo biologie+zsv se imho otevírají na řadě pedagogických fakult.

    Další možností, která by tě mohla zajímat, je teoretická biologie (navazující magisterské studium v programu biologie). To skutečně existuje v Praze na PřF UK, mají velký přesah právě do filozofie a dějin přírodních věd, takže by tě to mohlo zajímat. Pravda, já je moc rád nemám, protože takové existence jako Neubauer pokládám za hodně pochybné a strukturalizmus v biologii za zbytečnou pateorii - ale to neznamená, že by to někoho nemohlo zaujmout a nastartovat mu akademickou kariéru.

    Nakonec je ještě jedna možnost, která by tě mohla z kombinací zájmů biologie+dějepis+zsv zaujmout - totiž antropologie, nejlépe tak, jak se vyučuje na PřF MU v Brně. V bakaláři bys získala přehled o fyzické (tj. biologie) i sociokulturní antropologii a teprve v navazujícím magisterském studiu se volí směřování.. reagovat zde
    Email: formolmedmunicz

Podobné příspěvky:
  1. Nevím na jakou vysokou, pomoc ! - Výběr vysoké školy
  2. Nevím jakou vysokou školu studovat - Výběr vysoké školy
  3. Na jakou VŠ? prosím poraďte mi :) - Výběr vysoké školy
  4. Nevím, kam na vysokou. :-( - Výběr vysoké školy
  5. Jakou vysokou vybrat??? - Výběr vysoké školy
  6. Co studovat, jakou vybrat VŠ? + Jazyky - Výběr vysoké školy
  7. Nevím, kam na vysokou :-/ - Výběr vysoké školy
  8. na jakou vysokou? - Ostatní
  9. Jakou vysokou školu? - Výběr vysoké školy
  10. Prosííím o rady, kam na vysokou (>>něco se sportem,zdravou vyživou) - Výběr vysoké školy

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.