(22.08.2012 17:42:53, Šárka)
Ahoj,
narazila jsem na tuto diskuzi náhodou a zřejmě přicházím se svým příspěvkem pozdě, ale přece - před 5 lety jsem řešila stejný problém, rozhodovala jsem se, zda jít na medicínu na Masaryčce, farmacii v Brně či optometrii na Masaryčce.
Nakonec jsem zvolila z různých důvodů optometrii. Můžu osobně říci, že nelituji. Chtěla jsem se zabývat oborem zaměřeným medicínským směrem, vyšetřovat lidi, nicméně jsem se necítila na to být doktorkou.
Optometrie je zajímavý obor, bohužel jsem byla zklamaná z přístupu některých profesorů k výuce důležitých předmětu pro praxi. Pokud tě obor zajímá, budeš si muset spoustu informací zjistit sama většinou v zahraničních publikacích či zaplatit si dražší školení od těch, co absolvovali školení v zahraničí. Možná by bylo i lepší uvažovat o studiu tohoto oboru na VUT v Brně či Olomouci.
Vystačíš si samozřejmě i s tím málem, co se dozvíš ve škole, nicméně tvoje práce se pak stane nezajímavou a stereotipní a nebudeš schopná poradit těm lidem, co budou mít závažnější problém než, že potřebují brýle na blízko či dálku...
Hodně štěstí při rozhodování!
reagovat zde
Email:
xmielseznamcz