(04.12.2013 15:48:40, Karlíto)
Ahoj, přikládám dvě reference, které od studentů VŠP dostaly nejvíce liků, tak snad to někomu pomůže.
Mladá soukromá škola, která je typická hodně rozvolněným způsobem studia, což se škole nedávno vymstilo anonymním udáním opsané práce Jitky Wiszczorové médiím , práci vedl sám rektor, navrhl jí výborné hodnocení a trapas tak byl na světě. Ve skutečnosti to však jen poukázalo na problémy školy, velmi slabé absolventské práce. A nejen to, i studium by si žádalo velké zpřísnění, i když k tomu není patřičná vůle. Uplatnění pokulhává. Nezaměstnanost absolventů sice není nad 10 %, ale téměř nikdo nedělá v oboru, ve kterém vystudoval, jelikož lidí s podobným vzděláním z lepších škol je dnes už velká spousta. Jinak slogan. "Máte dobrou práci? Naši absolventi ano." berte s rezervou, dobrou práci nemá nikdo z mých kamarádů ani já. Ty ankety vyplnuje málo lidí a nejsou věrohodné.
Pro mě je to hodně snadná a celkem i drahá škola, u soukromých škol u nás si platíte za klientský přístup, o tom nelze po mé zkušenosti ani v nejmenším pochybovat. Kdyby nebyl, lidi by se zlobili a učitelé by lítali, pokud by na požadavcích neslevili, když lidé platí, chtějí mít titul jistý, to je pochopitelné. Uplatnění je žalostné, když ptáčka lapají, hezky mu zpívají. Ale nedivím se, vždy většina absolventů neovládá ani svůj mateřský jazyk. Mrzí mě to, že tihle nám pak dělají nepříliš pěkné jméno, ale to už prostě souvisí s politikou soukromých škol v ČR obecně, které si své uchazeče nijak nevybírají a studium jim nijak v náročnosti nekomplikují. Lidé z výběrovějších veř. škol mají i naši školu za prodejnu titulů, nedivím se jim. Když si čtu o prodejnách titulů UJAK, VŠKE, RAVŠ, VŠO, EPI, VŠH, MUP, NC, VŠMVV, VŠKV, VŠFS, BIBS, BIVŠ, AMAK, STING, PEVŠ, SVŠE(S), VŠAP, ZMVŠ a dalších asi pěti-deseti soukromkách, které lákají studenty na co nejlehčí studium, je mi docela úzko. Ale VŠP nebyla bohužel jiná.

Jediná soukromka VŠMIE se prý podle ohlasů jako soukromka trochu drží a vyhazuje třeba od státnic a nedává to tak úplně všem platičům zadarmo.
reagovat zde