Neúspěšné zkoušky na VŠ, uvažuji o jiné škole. Vaše názory?

Kategorie: Ostatní


Zobrazit reakce: od nejnovější - strom chronologicky

Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) 18.02.2016 20:24:58, Lala_M, zhlédnuto: 581x, reakcí celkem: 2Reagovat na příspěvek
Hlavní obrázekAhoj. Název může být zavádějící, avšak ne, neuvažuji o zanechání studia na VŠ jen kvůli jednomu neúspěchu.
Věc se má tak, že studuji první rok bakaláře. První rok, první zkouškový a já jsem samozřejmě počítala s tím, že vše nepůjde tak lehce, jak se může zdát. Ale s tímhle jsem opravdu nepočítala. Máme zde dva vyhazovací předměty. Oba dva jsem neudělala ani na třetí pokus, tudíž je musím ve druháku v ZS opakovat. Na jeden mi dokonce navazuje předmět teď v LS, tak ten opakuji také. Tudíž jse ztratila za celý rok 15 kreditů a vše musím dohnat další rok. Řekla jsem si fajn, přinejhorším prodloužím, to by bylo to menší zlo. Jenže si kladu otázku, co když neuspěji ani příští rok, vyhodí mě v půlce druháku a kdybych chtěla znova od prváku, musela bych si jeden rok platit sama. A prý to jsou pěkný sumy (někde jsem slyšela že i 60 000 za semestr). Navíc jsem absolutně ztratila chuť v tom pokračovat, když jsem se snažila, učila a stejně jsem proletěla. Kdybych se na to vykašlala a na zkoušku se učila 2 hodiny předem, tak bych dopadla stejně a méně by mě to štvalo. Tak uvažuji, jestli bych neměla jít studovat něco "lehčího", např. filozofickou fakultu (teď jsem na ekonomické), nebo zůstat na oboru a riskovat že mě vyhodí a minimálně že bych musela o rok prodlužovat, nebo také jít pouze na VOŠku ekonomicky zaměřenou. Do LS jsem se s odřenýma ušima dostala.
A to sem ještě nepíšu vše o tom, že jsem v tom městě a mezi těma lidma zde nespokojená. Ale říkám si, že to jsou ty těžký začátky a člověk si zvykne. Studovat chci dál, ale ztratila jsem do toho chuť, jelikož mi opravdu teče do bot. Tak vás prosím o jakékoliv vaše zkušenosti, názory apod. Budu ráda za cokoliv, protože se teď cítím nadmíru ztracená
Děkuji

Email: wyxxyemailcz
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (18.02.2016 22:04:19, ef) Kolik se platí ze semestr navíc, se dá snadno zjistit dotazem na studijním. 60 000 to, pokud vím, není nikde.
    Neúspěch v 1. semestru nemusí ještě znamenat nic, přece jen změna je oproti SŠ velká. Takže je asi dobré zkusit vydržet.
    Ekonomické fakulty bývají obecně ( kromě VŠE a IES FSV UK) lehké, některé jsou považovány za skoro odpad. Filosofická fakulta ( předpokládám, že se jedná o nějakou regionální VŠ) možná bude ještě snazší, ale uplatnění často nula. Ono i z té ekonomky je to uplatnění někdy na úrovni absolventa střední školy. Ale určitě je dobré to zkusit překousnout a nevzdat to hned. reagovat zde
  • Nahlásit příspěvek porušující pravidla (SPAM) (19.02.2016 00:41:00, Inkvizitor) Ahoj,
    nečekej nic než obecné rady, protože bez znalosti tvé situace to prostě nejde. Kolega výše má naprostou pravdu v tom, že bys měla myslet na uplatnitelnost: K čemu ti bude diplom, když bude sloužit jen jako ozdoba ledničky?

    Dovolím si předestřít několik postřehů, které si nech projít hlavou: Proč vlastně studuješ na vysoké škole? Není to jen z toho důvodu, že máš pocit, že "musíš"? Nezlob se na mě, ale z tvého popisu mám pocit, že se to tak trochu stalo - a teď jsi trochu v pasti z pocitu, že "musíš", ale současně je to problém. Problém nemusí být nutně jen v tom, že bys na to neměla (ale i tuto možnost je třeba brát v potaz), problém může být v tom, že studuješ něco, co tě v hloubi duše neuspokojuje. Pokud se pořádně zamyslíš a zjistíš, že nastala tato možnost, tak máš nejvyšší čas na to, abys změnila obor. Nebudeš první ani poslední, změna oboru - a to někdy i docela zásadní - po jednom či dvou letech není vůbec výjimečná. Na překážku není ani to, pokud jsi studovala specializovanou střední školu, ale v tom případě máš nejvyšší čas s tím něco dělat. Nakonec třeba ve skutečnosti vážně nechceš studovat vůbec. I pak si skutečně rozmysli, jestli má cenu se trápit na škole. Třeba časem dospěješ k tomu, že by tě něco bavilo studovat napůl jako koníček, a snahou lámat školu teď přes rameno si zbytečně vyplýtváš nezpoplatněné roky studia.

    Ještě jedna poznámka k ekonomickým fakultám: Řada regionálních škol má špatnou úroveň, takže nepřitáhnou kvalitní odborníky. Základní předměty spíše teoretického základu pak učí lidé, u kterých lze oprávněně pochybovat o tom, že sami předmětu skutečně rozumí. Podle toho pak vypadá jak výklad, tak i zkoušení. Takže se i zamysli nad tím, jestli by pro tebe nemohlo být řešením to, že si podáš přihlášku na stejný nebo podobný obor na lepší fakultě. reagovat zde
    Web: https://www.youtube.com/watch?v=g9zZOKLaesA

Podobné příspěvky:
  1. Předčasné ukončení studia a rozvaha o dalším studiu na jiné VŠ. - Ostatní
  2. prosim nazory na LF v Praze, presneji fyzioterapie - Výběr vysoké školy
  3. Ukončení studia a následné studium na jiné škole - Informace o studiu
  4. Rady, názory... Prosím! - Výběr vysoké školy
  5. Bc. na VŠTE a Mgr. na JČU/jiné VŠ třeba v Praze? - Výběr vysoké školy
  6. FIM nebo VŠPJ vaše názory - Univerzita Hradec Králové
  7. Studium na Vysoké škole zdravotnické v Praze - Vysoká škola zdravotnická, o.p.s.
  8. Musím platit poplatky za studium, když jsem již neúspěšně studoval? - Informace o studiu
  9. Neudělání zkoušky - Vysoká škola báňská - Technická univerzita Ostrava
  10. VŠE F1 názory - Informace o studiu

Reakce na příspěvek

Tvé jméno:
Heslo:  pro možnost budoucí úpravy, obnovy nebo odstranění
Potvrzení hesla:
Tvůj email:   chci být emailem informován o reakcích na tento můj příspěvek

:) :D :( S04 S05 S06 ;) S08 S09 S10 S11 S12 S13 S14 S15
Tučnékurzívapodtržené  klikni a následně nahraď výraz TEXT. Např. [tucne] Toto bude tučným písmem [/tucne]

Telefon: Web: ICQ: Skype:

  Souhlasím s pravidly uvedenými níže.


Administrace příspěvku

Heslo:  pokud chceš administrovat reakci klikni u ní nejprve na "reagovat zde"

  

Obnovením se příspěvek posune na první pozici v seznamu příspěvků. Platnost zobrazení se nastaví od nového data obnovení.
Odstraněním dojde k nevratnému vymazání příspěvku včetně všech jeho reakcí z naší databáze.

Pravidla vložení

  1. Vložením příspěvku souhlasíš s jeho zveřejněním na webu vejska.cz.
  2. Pokud není zadáno heslo nebude v budoucnu možné příspěvek upravit, obnovit nebo odstranit.
  3. Při zapomenutí hesla správce doručí žadateli heslo nové pokud žádost byla zaslána z emailu uvedeného u daného příspěvku.
  4. Je na vkladateli, aby si před vložením zkontroloval správnost uvedených údajů (přes Zobrazit náhled).
  5. Obsah příspěvku nesmí být v rozporu s dobrými mravy a zvyklostmi.
  6. Je zakázáno vkládat jakýkoli nezákonný obsah (vypracování bak., dipl. prací apod.) nebo obsah, který k nezákonnosti navádí.
  7. Je zakázáno vkládat duplicitní příspěvky (chceš-li příspěvěk posunout do horních pozic využij možnost Obnovit).
  8. Je zakázáno používat vulgární slova.
  9. Je zakázáno vkládat komerční sdělení.
  10. Je zakázáno vkládat odkazy, které vkladateli nebo spřízněné osobě přinášejí provizi.
  11. Je zakázáno vkládat nabídky půjček a úvěrů.

Pravidla zobrazení

  1. Příspěvek bude zveřejněn ihned po jeho vložení.
  2. Za obsah příspěvku odpovídá jeho autor.
  3. Provozovatel si vyhrazuje právo příspěvek nebo jeho část vymazat.
Poslední aktualizace údajů na stránce: 12.03.2024 23:05:05.